Sa oled siin

Lambaribi

Pilt: 

Retsepti liik:

Koostis:
1 tl soola
2 tl punase veini äädikat
2 tl sidrunimahla
1/3 tassi oliiviõli
6 lamba ribi
4 küüslauguküünt, purustatud
1/4 tassi sinepit
3 rosmariini oksa, hakitud
2 tl suhkurt

1. Pane purustatud küüslauk väikesesse kaussi ja lisa sool. Sega sinep, äädikas, rosmariin, sidrunimahl ja suhkur kokku ning sega kõik koostisosad läbi (ühtlaseks massiks).
2.
Jaga lambaliha ribid kahte suletavasse kotti ja lisa pool marinaadi nii ühte kui teise. Hoia külmkapis vähemalt 6 tundi, kuid soovitavalt üleöö.
3.
Kuumuta grill kõrge temperatuurini. Vähenda soojust keskmise temperatuurini ja õlita restid kergelt taime- või oliiviõliga. Aseta lambaliha ribid grillile, lihane pool all - 8 minutit (kuna lambaribi on kaardus, siis lase 4 minutit ühel küljel ja 4 minutit teisel küljel). Keera ümber ja küpseta 8 minutit. Siis keera ribid uuesti ümber nii, et luu osa jääks kuumusest eemale, lase veel 8 minutit kuumust. Peale küpsetamist pane liha fooliumisse ja lase tõmmata viis minutit.
4.
Kaunista värske rosmariini oksakesega ja serveeri!

Jaga: