2 sea sisefileed, kokku umbes 900g
1 sidrun
6 küüslauguküünt
2 oksakest värskeid tüümiani lehti, lisaks veel kaunistuseks
1 oksake värskeid rosmariini lehti, lisaks veel kaunistuseks
1 sl sojakastet
2 tl soola
1,5 tl värskelt jahvatatud musta pipart
Soovi korral pisut punase pipra helbeid
60 ml head õli, näiteks oliiviõli
Traeger Mesquite pelletit
Valmistamine
Lõika sisefileelt terava noaga ära rasvaäär ja lisaks ka hõbedane kelme.
Poolita sidrun ja riivi sellelt koor ning pressi välja mahl. Teine pool viiluta õhukeselt ja tõsta kõrvale.
Haki sidrunikoor ja -mahl köögikombainis või blenderis koos küüslaugu, tüümianilehtede, rosmariinilehtede, sojakastme, soola, musta pipra ja punase pipra helvestega. Nirista peeneks hakitud massile samal ajal segades aeglaselt õli, kuni moodustub pasta.
Hõõru saadud mass mõlemale sisefileele. Kata sealiha tihedalt kilega ja pane külmkappi vähemalt 1 tunniks, kuid mitte enam kuni 8 tunniks.
Enne grillitud sea sisefilee küüslaugu ja ürtidega valmistamist eelsoojenda Traeger temperatuuril 232°C (450°F) suletud kaanega 15 minutit. Aseta sealiha otse grillrestidele ja sisesta sond liha kõige paksemasse kohta. Sulge kaas ja grilli 15 minutit, seejärel pööra ümber ja jätka grillimist, kuni sisetemperatuur jõuab 63°C (145 °F). Selleks kulub umbes 10–15 minutit.
Tõsta valminud grillitud sea sisefilee küüslaugu ja ürtidega grillilt. Lase enne söömist veel umbes 5 minutit puhata / tõmmata.
Ingliskeelse originaalretsepti leiad Traegeri kodulehelt.