Diva Q lihapallipuu retsept Grilliguru

Diva Q efektne lihapallipuu

Lihapallipuu on efektne ja sobib hästi nii advendi- kui jõuulauale. See ei ole keeruline, kuid pälvib sööjatelt kindasti kiidusõnu. See originaalne serveerimisviis pärineb USA-st, kus Diva Q, kellega ka Grilliguru Alvar Landson on mitmeid kordi kohtunud, valmistab seda alati jõulupühadeks.

Jagame selle monumentaalse lihapallipuu retsepti. Lihapallidest puu jätab Rootsi lauale võimsa mulje ja külalistele meeldib puu otsast noppida maitsvaid peekoniga glasuuritud lihapalle. Siinse retsepti kogused on mõeldud umbes 20 cm kõrguse puu ehitamiseks. Suurema puu tarbeks võib koguseid suurendada. Puust üle jäänud lihapallid saab aga serveerida eraldi.

Lihapallipuu valmistamiseks vajad umbes 20 cm kõrgust vahtplastist koonust. See on saadaval nii käsitöö- kui ka kodukaupade kaupluses – kasuta internetiotsingut. Koonus on vajalik lihapallide kinnitamiseks – muidugi võid kasutada ka mõnda muud alusmaterjali, mis tundub sobilik. Lisaks vajad lihtsaid hambaorke pallide kinnitamiseks puu külge ja fooliumi. Hästi sobib näiteks Grilliguru poes müügil olev ülipaks grillifoolium. 

LIHAPALLIPUU lihapallide valmistamiseks vajalik materjal:

Umbes 1,2 kg viilutatud peekonit
1,2 kg pakendatud keedetud lihapallie, mis on koguseliselt umbes 45 tk. Sobivad ka veganlihapallid
Traegeri Beef Rubi või Prime Rib Rubi maitsestamiseks
Traeger Que BBQ moppimiskastet glasuurimiseks.

Garneerimiseks:

väikesed mozzarella palle
Kirsstomateid
Värsket rosmariini

Lihapallipuu kokkupanek:

Mähi penoplastist koonus fooliumisse ja lõika fooliumi põhi äranii, et koonus seisaks ise püsti.. Aseta see tasasele pinnale – kas siis kohe serveerimisalusele või esialgu taldrikule või lõikelauale.

Võta grilli küpsetusplaat, soovi korral  kata see hõlpsama puhastamise nimel küpsetuspaberiga. Pane valmis hambaorgid.

Eelsoojenda Traegeri grill 107 ˚C (225 ˚F)

Lõika peekon risti-rästi pooleks. Mähi iga lihapall poolikusse peekonitükki ja kinnita peekon hambatikuga läbi lihapalli. Sama hambaorgiga kinnitatakse linapallid hiljem vahtkoonuse külge.  Aseta lihapallid grillrestileja piserda neid kergelt Traeger Beef Rubi või Traeger Prime Rib Rubi või mõne muu lemmikmaitseainega.

Aseta küpsetusplaat grillrestile ja suitsuta, kuni suurem osa peekonirasvast on sulanud. Selleks kulub umbes 1–1,5 tundi.

Eemalda küpsetusplaat grillilt ja tõsta temperatuur 135 ˚C (275 ° F).

Tõsta lihapalle ükshaaval hambaorgist kinni võttes ja kasta see moppimiskastme sisse ja aseta tagasi alusele. Võid kasutada ka oma lemmikkastet või -glasuuri. Tõsta küpsetusplaat tagasi grillile ja küpseta, kuniks kaste on tahenenud. See võtab aega umbes 20–30 minutit.

Jahuta lihapallid. Seejärel kinnita lihapallid koonuse külge, alustades alumisest ringist. Jäta lihapallide vahele võimalikult vähe ruumi. Kinnitamiseks torka hambaork lihtsalt koonusesse. Ära torka kogu hambaorki lihapallija koonuse ssisse, sest orgiotsast kinni võttes saab sööja lihapalli puu küljest kätte.

Kinnita hambaorkidega puu külge ka mozzarellapallid ja väikesed tomatid. Roheliseks lisa rosmariini ja sellega võid vooderdada ka alustaldriku. Lihapallipuud võib toatemperatuuril säilitada serveerimiseks umbes 3 tundi.

Vaata ka videot: