Oa-pajaroog suitsupeekoniga

Pelletgrillil valmistatud mustasilmsetest ubadest pajaroog on hautatud paksudeks viiludeks lõigatud peekoni, täiendatud aromaatsete värskete ürtide ja täiusliku koguse küüslauguga. Lõunamaise päritoluga uusaasta roog toob väidetavalt õnne. (Isegi kui see nii ei ole, on tegemist just südatalve sobiva ja igati maitsva pajaroaga). Ettevalmistusi alusta varem – oad vajavad aega leotamiseks.  Kui aga juurde segada lisaks keedetud riisi, on toit tuntud nime all Hoppin’ John.

Kui pühade vahel on rohkem aega, suitsutage peekon ise Borniaki suitsuahjus või kasutage varasemast suitsutamisest üle jäänud sealiha. Sobib aga ka poest või turult ostetud suitsuliha, mida tuleb lihtsalt veidi eelnevalt leotada, sest siis küpseb see kiiremini.

Valmistamiseks vajalikud ained (neljale):

Kui su pere on suurem või väiksem, muuda vastavalt koguseid.

675 g suitsutatud peekonit

2 supilusikatäit hakitud küüslauku

2,5 l soolata valmistatud kanapuljongit (suitsuliha on juba isegi soolane)

450 g kuivatatud mustsilmherneid, leotatud ja nõrutatud

4 tervet loorberilehte

2 teelusikatäit kuivatatud tüümiani, lisaks veel serveerimiseks

475 ml värsket hakitud peterselli, lisaks veel serveerimiseks

1 tl soola

1/4 teelusikatäit musta pipart

Soovi korral keedetud riisi serveerimiseks

VALMISTAMINE:

  • Kasuta õunapelleteid ja kuumuta Traegeri grilli temperatuur suletud kaanega kuni 177°C (350 °F). Selleks kulub umbes 15 minutit. Vooderda taldrik paberrätikuga.
  • Kuumuta pliidil keskmisel kuumusel malmpotis umbes 2-2,5 cm jämedused tükid suitsupeekonit ahju. Küpseta aeg-ajalt segades, kuni peekon on igast küljest kenasti pruunistunud. Tõsta peekon taldrikule nõrguma.
  • Lisa potti küüslauk ja hauta veidi, kuni see lõhnab. Vala juurde kanapuljong, must pipar, loorberilehed, tüümian ja petersell. Pane ka peekon potti tagasi.
  • Kata pott kaanega ja aseta see otse grillrestidele. Küpseta kaanega kaetult 1 tund samal temperatuuril.
  • Eemalda tunni möödudes kaas ja küpseta veel, kuni oad on pehmed. Selleks kulub 30 minutit kuni 1 tund. Valmisaeg sõltub veidi sõltub ilmast, rohkem aga ubade leotamise ajast.
  • Võta valminud toit Traegeri pelletgrillist välja, maitsesta soola ja musta pipraga.
  • Soovi korral sega Hoppin’ Johni jaoks keedetud riisi. Riputa serveerimiseks peale veel peterselli.

Ingliskeelne originaalretsept asub Traegeri kodulehel.