Grillitud homaari sabad

Grillitud homaari sabad Traegeri pelletgrillisGrillitud homaari sabad on luksuslik roog, mida on uskumatult lihtne valmistada. Üllata peret või külalisi tervislike ja maitsvate mereandidega.

Homaari ettevalmistamine võtab pisut aega, kuid midagi ületamatut siin ei ole. Tee kesta ülaosast pikisuunas lõige saba poole. Hoia saba juurest ja tõmba liha sõrmedega õrnalt koorest välja. Ära lase saba juurest lahti, vaid tõstke liha lõikest tekkinud lõhe kaudu välja. Vabasta liha veel ühe lõikega. Aseta homaari sabad äärega küpsetusplaadile.

KOOSTISOSAD

2 homaari saba
8 supilusikatäit magedat võid
6 tl sidrunimahla
1 tl paprika (ära üle pinguta, paprika värvib võid)
1/4 tl küüslaugusoola
1/4 tl Old Bay maitseainet, asendada võib ka 1 tl chillimaitseainega
1/4 tl värskelt jahvatatud musta pipart
2 sl hakitud värsket peterselli

VALMISTAMINE

Sulata või väikeses potis madalal kuni keskmisel kuumusel. Klopi sisse sidrunimahl, paprika, küüslaugusool, Old Bay maitseaine, pipar ja petersell.

Vala igale homaari sabale umbes 1 supilusikatäis võisegu. Ülejäänud võisegu hoia soojas ja kui grillitud homaari sabad on valmis, vala segu neile.

Sea Traegeri pelletgrill temperatuur 260 ˚C ehk 500 °F-le ja eelsoojenda suletud kaanega 15 minutit.

Sea homaari sabad otse grillrestidele ja küpseta suletud kaanega sõltuvalt homaari suurusest ~15-25 minutit, kuni sisetemperatuurini 60 ˚C ehk 140°F . Valminud homaariliha on valge ja läbipaistmatu. Grillitud homaari sabad ongi valmis!

Tõsta homaari sabad vaagnale ja serveeri ülejäänud võiseguga.

Grillimiseks soovitame kasutada pekaanipähkli pelleteid.

Soovi korral võid või maitsestamiseks kasutatavaid maitseained oma soovi kohaselt vahetada – kasutada näiteks küüslauku, lisada rohkem tšillt. Kui aga armastad soolakamaid roogasid, sobib kasutamiseks ka soolane või. Valik on sinu!

Ingliskeelne originaalretsept asub Traegeri kodulehel.