Allolevalt retsept singi valmistamiseks pelletgrillis.
Sink
2 kg | sea tagaosa, kuid sobib ka kaelakarbonaad |
1 sl | sool |
3/4 tl | must pipar |
Glasuur
125 ml | õunamahl |
3 tl | vahtrasiirup |
1 sl | viski või õunamahl |
Sinepikaste
maitseks | pruun suhkur |
30 ml | sinepipulber |
1 tl | sool |
1/2 tl | must pipar |
60 ml | õunaäädikas |
225 ml | vahukoort |
2 | lahti klopitud munakollane |
VALMISTAMINE
Singi röstimisele eel lõika väga terava noaga läbi kamar ja rasv. Tee kas horisontaalsed või rombikujulised lõiked, kuid väldi tailihasse lõikamist. Sega sool ja pipar ja hõõruge see kogu lihale, ka noaga lõigatud lõhedesse. Aseta rest äärega küpsetusplaadile ja hoia külmkapis 24-48 tundi.
Umbes tund enne küpsetamise alustamist võta liha külmkapist välja toatemperatuurile.
Eelsoojenda pelletgrill 230 kraadini (450F). See võtab umbes 15 minutit.
Sisestage lihatermomeetri sond lihasse. Kondiga liha puhul väldi sondi puutumist kondi vastu. Aseta sink grillrestile, sulgege kaas ja rösti 30 minutit.
Samal ajal valmista glasuur segades õunamahla vahtrasiirupi ja viskiga.
Vähenda temperatuuri 150 kraadile (300F) ja jätka küpsetamist. Iga poole tunni järel mopi liha glasuuriseguga kuniks liha on saavutanud sisetemperatuuri 60 kraadi (140F). See võtab aega umbes 2,5-3 tundi sõltudes lihatüki suurusest ja veidi ka grilli mudelist ja välistemperatuurist.
Pisut enne küpsemise lõppu valmista ka sinepikaste. Selleks aseta keskmise suurusega kastrul grilli küljepliidile ja sega pruun suhkur, sinepipulber, sool ja pipar. Lisa õunaäädikas ja klopi korralikult läbi. Lisa koor ja munakollased ning vahusta. Valmista pidevalt segades ja vajadusel kuumust alandades, kuni kaste on paks ja ühtlane. Hoia soojas kuni serveerimiseni.
Valmis sink aseta lõikelauale, soovitavalt sellisele, millel on mahlade püüdmiseks ääres süvend. Kata sink 30 minutiks grillfooliumiga ja lase järelvalmida – sisetemperatuur jätkab samal ajal tõusmist.