Pelletgrillil küpsetatud sealihast sink sinepikastmega (neljale)

Pelletgrilliga sealiha valmistamineSink ei pruugi olla alati suitsutatud. Sinki saab ka rõstida või küpsetada. See sobib hästi nii pühadelauale kui ka pühapäevaseks lõunasöögiks.

Allolevalt retsept singi valmistamiseks pelletgrillis.

 

Sink
2 kg sea tagaosa, kuid sobib ka kaelakarbonaad
1 sl sool
3/4 tl must pipar

Glasuur
125 ml õunamahl
3 tl vahtrasiirup
1 sl viski või õunamahl
Sinepikaste
maitseks pruun suhkur
30 ml sinepipulber
1 tl sool
1/2 tl must pipar
60 ml õunaäädikas
225 ml vahukoort
2 lahti klopitud munakollane

VALMISTAMINE

Singi röstimisele eel lõika väga terava noaga läbi kamar ja rasv. Tee kas horisontaalsed või rombikujulised lõiked, kuid väldi tailihasse lõikamist. Sega sool ja pipar ja hõõruge see kogu lihale, ka noaga lõigatud lõhedesse. Aseta rest äärega küpsetusplaadile ja hoia külmkapis 24-48 tundi.

Umbes tund enne küpsetamise alustamist võta liha külmkapist välja toatemperatuurile.

Eelsoojenda pelletgrill 230 kraadini (450F). See võtab umbes 15 minutit.

Sisestage lihatermomeetri sond lihasse. Kondiga liha puhul väldi sondi puutumist kondi vastu.  Aseta sink grillrestile, sulgege kaas ja rösti 30 minutit.

Samal ajal valmista glasuur segades õunamahla vahtrasiirupi ja viskiga.

Vähenda temperatuuri 150 kraadile (300F) ja jätka küpsetamist. Iga poole tunni järel mopi liha glasuuriseguga kuniks liha on saavutanud sisetemperatuuri 60 kraadi (140F). See võtab aega umbes 2,5-3 tundi sõltudes lihatüki suurusest ja veidi ka grilli mudelist ja välistemperatuurist.

Pisut enne küpsemise lõppu valmista ka sinepikaste. Selleks aseta keskmise suurusega kastrul grilli küljepliidile ja sega pruun suhkur, sinepipulber, sool ja pipar. Lisa õunaäädikas ja klopi korralikult läbi. Lisa koor ja munakollased ning vahusta. Valmista pidevalt segades ja vajadusel kuumust alandades, kuni kaste on paks ja ühtlane. Hoia soojas kuni serveerimiseni.

Valmis sink aseta lõikelauale, soovitavalt sellisele, millel on mahlade püüdmiseks ääres süvend. Kata sink 30 minutiks grillfooliumiga ja lase järelvalmida – sisetemperatuur jätkab samal ajal tõusmist.

Viiluta liha õhukeselt. Kui kasutatud liha oli kondiga, siis võib neist keeta veel maitsva supi. Praesinki serveeri soojalt sinepikastmega ja see on maitsev ka jahtunult.
Ingliskeelse retsepti leiad Traegeri retseptilehelt.