Rebitud liha grilliguru

Rebitud sealiha ehk pulled pork suitsuahjus valmistatuna

Rebitud liha ehk pulled pork esindab tüüpilist Põhja-Ameerika BBQ stiili. Seda küpsetatakse aeglaselt madalal tulel ehk “low & slow cooking”. Traditsiooniliselt valmistatakse rebitud liha grillsuitsuahjus. Seega sobib suurepäraselt Borniak BBQ suitsuahi, aga ka kõik teised Borniaki ahjud.See retsept ei nõua erilist ettevalmistust, küll aga rahulikku aega küpsemiseks.Vajalikud maitseained leiad meie poest ja veebipoest.

Suitsutamine annab rebitud lihale tüüpilise grillimaitse. Valmistamiseks sobib kasutatada nii mets- kui ka kodusiga. Hästi sobivad selleks näiteks kas rümba kaela- või õlatükid.

Koostisained
Metssea kael või sea abatükk kaaluga umbes 1400 grammi. Soovitame siiski valmistada korraga terve ahjutäie – korruta maitseainete kogus liha kogusega.

Lihasse hõõrumiseks 5 spl Pitmaster Pride kuivmarinaadi.
3 supilusikatäit Dijoni sinepit
1 mugulsibul

Ettevalmistus
Loputa metssea kaelaliha veega ja kuivata. Eemalda lihalt hõbedane kelme. Määri liha esmalt sinepiga ja seejärel hõõru Pitmaster Pride vürtsisegu liha sisse. Haki sibul peenikeseks ja hõõru ka see liha peale.

Hoia liha maitsestumiseks külmkapis vähemalt 8 tundi. Kuumuta Borniak suitsuahi temperatuurini 120 °C. Selleks, et teada, millal rebitud liha valmis on, kasuta sondtermomeetrit. Hästi sobib näiteks ülitäpne Borniak GrillEye Max. või Meater termomeeter.

Rebitud sealiha ehk pulled pork on valmis kui sondtermomeeter näitab, et liha sisetemperatuuriks on saavutanud 93 °C.

Tõsta liha suitsuahjust välja alusele. Tõmba liha kahe suurema kahvliga kahele poole laiali – moodustub kiuline mass, mida on mõnus pakkuda põhiroana salati, juurviljade või kartuli juurde. Lastele maitseb rebitud liha hästi burgeri vahel. Kui midagi hommikuks jääb, on see suurepärane võileivakate.

Nipp: Soovi korral võid rooga maitsestada mõne moppimis- või BBQ kastmega.

Saksakeelse originaalretsepti leiad Borniaki Saksamaa lehelt.