Täiusliku liha grilimine Napoleon Sizzle Zone steigipliidil

Napoleon grillide küljel olev infrapuna steigipliit SIZZLE ZONE™ on mõeldud täiuslike grilltriipudega liha valmistamiseks. Harjutamine teeb meistriks, aga Napoleon grilliga on grillimine alati lihtne.Naopleon grillide lisad teevad grillimise lihtsaks-nii saad söemooduli abil teha gaasigrillist gaasiga süüdatava söegrilli ja muudki vahvat. Proovi järele!

Eelsoojendage oma grill temperatuurini 150-175 °C (300–350 °F), see on ette valmistus grilltriipudega liha küpsetamiseks. Kui soovid lihale suitsumaitset, lisa suitsukarpi lehtpuukrõpse.

Lihtsate steikide valmistamiseks vajad oma lemmikmaitseainet või lihtsalt soola ja pipart, soovi korral kuivatatud küüslauku ning lihaviile vastavalt sööjate arvule.

Kui kasutad Prestige- või Prestige PRO- seeria grilli, tõsta külgpõleti restid ülemisse asendisse;

Kui kasutad Rogue seeria grilli, jäta küpsetusrest külgpõleti kohale.

Süüta ja eelsoojenda infrapuna SIZZLE ZONE™ külgpõleti.

Maitsesta oma liha lemmikmaitseainega. Kõige lihtsama valikuga soovitame kasutada jämedat soola, värskelt jahvatatud pipart ja kuivatatud küüslauku. Sama head on aga ka steigivürtsid või muud maitseainesegud. Katseta julgesti!

Kui grill on kuumenenud 10–15 minutit, on aeg röstima asuda. Asetage liha otse infrapuna restile, kõrvetades seda ühelt poolt umbes 60 sekundit. Ettevaatust, tulikuum!

Kui proovid liha pöörata ja see ei eraldu küpsetusrestilt, jätka praadimist veel mõne sekundi kuniks see kerkib kergesti.

Kui soovid, et liha oleks kaunistatud mitte vaid vöödiliselt, aga rististe triipudega, keera seda 45° (jäta sama pool tulele) prae veel 60 sekundit. Korda sama teisel küljel ja ära unusta pruunistada ka servi!

Kui oled liha mõlemalt poolt pruunistanud ja see on kaetud kenade triipudega, lülita infrapuna steigipliit välja ja tõsta tükid ümber grilli sisse ja  kasuta kaudset kuumust veel 5-25 minutit. Küpsetusaeg sõltub nii lihatüki paksusest kui ka soovitus valmidusastmest. Ideaalse tulemuse saavutamiseks kasutage sisetemperatuuri mõõtmiseks BBQ-termomeetrit.

Enne serveerimist lase lihal grillfooliumisse mähituna või termopotis veel vähemalt 5 minutit puhata.

Serveeri lisandiga, milleks võib olla kartul, lehtsalat või kasvõi makaronid.Üks suviselt mõnus ja alati õnnestuv lisand on otse kasvuhoonest võetud kurgi-tomati salat!

 

 

 

 

Ingliskeelse originaalretsepti ja video leiad Napoleoni kodulehelt.