Kõige lihtsam Rotisserie (pöördvardas) kana Napoleon gaasigrillil

Napoleon gaasigrill pöördvarras rotisserieKui soovid valmistada õhtusöögiks “midagi head”, siis võta oma Napoleon gaasigrill ja valmista üks lihtne kana rotisserie ehk pöördvardas grillitud lind.
Kana ettevalmistamiseks kulub vaid mõni minut ja grillil iga poole kilo kohta vaid 20 minutit. Krõbeda nahaga kana lõhnab kutsuvalt ja see meeldib kindlasti ka lastele. Kana valmistamiseks vaja minevad maitseaineid on vähe ja need on enamasti juba ka kodus olemas. Kui sööjateks on ka lapsed või sul ei ole valget kuiva veini kodus, asenda see julgesti näiteks õunamahlaga. Varu kana kõrvale pakkumiseks lisaks ka oma lemmikköögivilju või kartuleid.  Valmista neid nii nagu tavaliselt või proovi neidki pöördvardas korvis röstida. Vaata, milline näeb juurviljade röstimise korv! Saladus – selles saad valmistada isegi kuldse värvusega krõbedaid friikartuleid, rääkimata wokiköögiviljadest. Muidugi võid valmistada kõrvale täiesti tavalisi keedukartuleid. Proovi neid seekord keeta näiteks küljepliidil. Ära siis unusta – 2. juunil tähistatakse Ameerikas suisa rahvuslikku kana pöördvardas grillimise päeva.

Koostisosad

Üks terve broiler

2 tl soola

2 tl pipart

2 tl rosmariini

2 spl oliiviõli

350 ml kuiva valge vein

Napoleon Rotisserie pöördvarda komplekt

Valmistamine pöördvardas

Eemalda grillilt soojendusrest. Aseta pöörlev mootor kinnitusklambrile. Lülita Napoleoni grilli tagumine põleti kõrgele temperatuurile, mis on vahemikus 230-250 °C. (450–500 °F)

Eemalda kana sisemus ja liigne rasv. Loputa ja kuivata paberrätikutega.

Vala linnule õli, seejärel sega sool, pipar ja rosmariin. Hõõru maitseained ühtlaselt liha sisse. Fikseeri linnu tiivad ja jalad küpsetusnööriga.

Lükka üks pöördkahvel vardale, umbes poole peale ja pinguta pöidlaga kruvid. Libista varras läbi broiler ja kinnita lind kahvlisse. Lükka ka teine kahvlikomplekt vardale ja kinnita teravad otsad samuti lihasse ning keera pöidlaga kinni kahvlil olev kruvi. Veendu, et lind on kahvlitega fikseeritud.

Asetage varras grillile nii, et lind asub tagumise põleti keskel. Lülita pöördmootor sisse. Aseta linnu alla tilgapann ja vala sinna veinvõi õunamahl.

Pruunista broilerit umbes 15 minutit või seni, kuni lind on väljast krõbe. Vähenda temperatuuri 175°C (350 °F) . Grilli broilerit 20 minutit iga poole kilo kohta – näiteks pooleteise kilose broileri grillimiseks kulub 1 tund. Kui kasutad lihatermomeetrit, siis on lind valmis, kui tema sisetemperatuur on 73 °C (165 ° F). Pane kätte Napoleon kuumakindlad kindad, eemalda lind koos vardaga grillilt ja aseta taldrikule ning kata grillfooliumiga 10–15 minutiks. Selle ajaga valmista veinist ja tilkunud broilerimahlast kastme valmistamiseks. Eemaldage ettevaatlikult varras ja kahvlid ning tükelda broiler. Serveeri lemmikköögiviljade, kartulite ja valmistatud kastmega. Puhasta rotisserie ehk pöördvarras.

Ingliskeelne originaalretsept asub siin.