Kuidas grillida pelletgrilliga?

– Pelletgrilliga saab leeki tekitamata valmistada ka väga rasvaseid tooteid, kuna rasv ei tilgu otse küttekehale.
– Hea liha tahav küpsemiseks aega. Mida madalama temperatuuriga ja kauem teed, seda parema tulemuse võid saada. Isegi šašlõki puhul kasutan temperatuuri 125C. Aega annan kaks tundi. Asetadn suured šašlõkitükid restile, pekine osa ülespoole. Nii niisutab tükk ennast ise ja tulemus saab erakordselt mõnus ja mahlane.
– kuna grillil põlema minemise oht puudub, siis saab kõikvõimalikke asju mähkida peekonisse – nii on suurepärane tulemus alati kindlustatud. Tee siis kasvõi juurikaid või seeni.
– Puhastamise lihtsustamiseks kata rasva ärajooksu alus fooliumiga ning vaheta seda umbes viie kasutamiskorra järel.
– Kogumisämbrisse aseta fooliumtops, mille saad grillimise järgselt lihtsalt ära visata. Kui kodus koer, siis võid ka leiba sisse pudistada ja puhta liharasva uuesti looduslikku ringlusesse lasta.
– Nii muutub pelletgrill peaaegu hooldusvabaks ja näiteks väga rasvaseid toorvorste saab grillida mitmeid tunde järjest.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga