Sa oled siin

SUITSUNE LÕHEFILEE

Pilt: 

500g lõhefileed

100g pruuni suhkrut

100g jämedat meresoola

10 purustatud pipratera

10 kadakamarja

500ml rummi

Kaste:
200ml sojakastet
100ml riisiveini
30ml kalakastet
200ml apelsinimahla
100ml laimimahla
4 küüslauguküünt
1 chilli-pipart
1 ingverit
1 supilusikas mett

Lepa või kirsipuu laaste või maitsetaimi

Valmistamine:

Segage suhkur ja sool. Lisage segule rumm, purustatud pipar ja kadakamarjad. Hõõruge lõhe ja pardirind seguga kokku. Keerake kõik fooliumi sisse ja jätke umbes neljaks tunniks külmkappi marineeruma.
Leotage puulaaste vee ja rummi segus ning laske neil vedelikku sisse imada. Kuumutage grill 180°C-ni. Puistage puulaastud fooliumile ning pange see süte või gaasipõleti peale. Laastude asemel võib kasutada ka maitsetaimi. Pange liha augustatud põhjaga grillpanni grillrestile, katke kaanega ning suitsutage maksimaalselt 20 minutit.
Segage kastme koostisosad kausis kokku ning serveerige liha kõrvale.

Jaga: