Pitsa

3 spl oliiviõli
350 g kondita kana rinnafileed
1 punt sibulapealseid, viilutatud
1 punane tšillipipar, puhastatud ja hakitud
1 punane paprika, viilutatud
100 g šampinjone, viilutatud
3 tl värsket koriandrit, hakitud
30 cm Ø pitsapõhi (ise tehtud või ostetud)
1 tl tšilliõli
170 g mozzarella juustu, viilutatud
Soola ja pipart maitse järgi
Muid katteaineid maitse järgi

Ettevalmistamine ja küpsetamine
1. Pintselda kana rinnafileesid oliiviõliga. Maitsesta soola, pipra ja tšilliga. Seadista grill MEDIUM kuumusele ja otsese grillimise meetodile. Aseta kana rinnafileed grillile, keera neid üks kord ja lase läbi küpseda. Tõsta kana rinnafileed grillilt ja lõika õhukesteks lõikudeks.
2. Aseta paprika grillile ja küpseta kuumaks, aga mitte täiesti läbiküpsenuks. Lase sellel veidi jahtuda ja viiluta, samuti sibul, šampinjonid ja muu võimalik kattematerjal. Sega järgijäänud oliiviõli ja tšilli koriandri, soola ja pipraga. Kurna üleliigne õli välja, kata ja aseta kõrvale.
3. Pintselda pitsa tšilliõliga ja jaota kanaviilud ühtlaselt üle kogu pitsapõhja. Raputa seejärel peale köögiviljad ja maitseaine- segu ning viimasena mozzarella juust.
4. Grilli pitsat (eelistatult kuumutatud pitsakivi peal) HIGH kuumusel 5−10 minutit või kuni pitsa on krõbe ja kuldpruun ning juust mullitab.
5.  Loe pitsakivi kasutusjuhendit.
6.  Lõika lahti ja serveeri soojalt.

Retsepti liik:

Jaga: