Lambaliha

Koostis:
4 paraja paksusega lambaliha tükki
2 spl sinepit
4 tl maitseainesegu lambalihale
 1 teelusikatäis soola ja värskelt jahvatatud pipart
 punane vein
 2 oksakest värsket rosmariini

Moppimiseks võid kasutada õunamahla.

1. Kasta lambalihatükid sinepisse ja lisa maitseainesegu, sool ja pipar. Eelsoojenda Broil King KEG 120 (C) kraadini ja täida diffuuser punase veini, rosmariini ja veega.
2. Hoia temperatuuri 120 kraadi peal ja suitseta lammast umbes 5 tundi või seni, kuni lambaliha muutub väga pehmeks. Iga 1/2 tunni tagant mopi liha üle õunamahlaga.

Retsepti liik:

Jaga: 

Koostis:
2-3 kondita lambakooti
2 spl sidrunipipart
4 tassi võid
2 tl kuivatatud rosmariini
3 hakitud küüslauguküünt
1 sidrikoor ja 1 spl sidrunimahla
1 apelsinikoor ja 2 spl apelsinimahla
1/3 tassi mett
2 oksakest värsket rosmariini

1.
Kuni 24 tundi või vähemalt 1 tund enne küpsetamist hõõruda liha üle sidrunipipraga. Sulata või mikrolaineahjus ja sega sisse ülejäänud koostisosad, välja arvatud mesi. Aseta lambaliha raskesti suletavasse kilekotti, vala peale marinaad, sulge kott ja pane külmkappi. Üks tund enne küpsetamist võta
lambaliha külmikust välja, et viia see peaaegu toatemperatuurini. Eemalda marinaad lihalt (paberrätikuga) ja pintselda kergelt oliiviõliga. Hoia ülejäänud marinaad alles.
2.
Kuumuta grill keskmise tasemeni. Parima tulemuse saavutamiseks kasutada lihatermomeetrit, et tagada soovitud tulemus (toores 60 ° C, keskmine 65° C), kuid üldiselt tahab lammas saada 20 minutit kilo kohta.
3. Aseta lammas alusele, mässi fooliumisse ja kata köögirätiguga. Lase pisut tõmmata - nii säilitab lammas oma mahlasuse. Vahepeal vala alles hoitud marinaad väikesesse keedupotti ja lisa mesi. Aja keema, siis hauta kuni veidi paksenenud (vähemalt 5 minutit). Viiluta lambaliha ja serveeri soojas marinaadis.

Retsepti liik:

Jaga: 

Koostis:
1 tl soola
2 tl punase veini äädikat
2 tl sidrunimahla
1/3 tassi oliiviõli
6 lamba ribi
4 küüslauguküünt, purustatud
1/4 tassi sinepit
3 rosmariini oksa, hakitud
2 tl suhkurt

1. Pane purustatud küüslauk väikesesse kaussi ja lisa sool. Sega sinep, äädikas, rosmariin, sidrunimahl ja suhkur kokku ning sega kõik koostisosad läbi (ühtlaseks massiks).
2.
Jaga lambaliha ribid kahte suletavasse kotti ja lisa pool marinaadi nii ühte kui teise. Hoia külmkapis vähemalt 6 tundi, kuid soovitavalt üleöö.
3.
Kuumuta grill kõrge temperatuurini. Vähenda soojust keskmise temperatuurini ja õlita restid kergelt taime- või oliiviõliga. Aseta lambaliha ribid grillile, lihane pool all - 8 minutit (kuna lambaribi on kaardus, siis lase 4 minutit ühel küljel ja 4 minutit teisel küljel). Keera ümber ja küpseta 8 minutit. Siis keera ribid uuesti ümber nii, et luu osa jääks kuumusest eemale, lase veel 8 minutit kuumust. Peale küpsetamist pane liha fooliumisse ja lase tõmmata viis minutit.
4.
Kaunista värske rosmariini oksakesega ja serveeri!

Retsepti liik:

Jaga: