Broil King keraamilise pliidi infrapunapliit moodul gaasigrillid varuosad grilliguru kingitus grillisõbrale

Gaasigrilli puhastamine. Kuidas hooldada gaasigrilli?

Lihtsaid ja tõhusaid näpunäited grilli hooldamiseks. Kuidas puhastada gaasigrilli?

Gaasigrilli puhastamine on lihtne – kui oled eelmisel grillihooajal seadet ka iga grillimise järel pisut korrastanud, võid hakkama saada ka vähem kui tunniga. Kui aga oled rasvasemat liha ja vorste sageli grillinud ja lihtsamat puhastust teinud pole, siis planeeri kevadiseks suurpuhastuseks umbes tund või isegi kaks. See on väärtuslik investeering tõrgeteta kulgevasse grillihooaega. Puhasta ja kontrolli gaasigrilli korralikult mitte harvemini kui igal kevadel. Nii väldid olukorda, kus külalised on kohe-kohe saabumas, aga grill ei sütti või vastupidi – lahvatab rasvast nõretavana suure leegiga põlema. Mõlemat on paraku hooletutel omanikel juhtunud. Hästi hooldatud grill teenib oluliselt kauem. Järgi allpool olevaid lihtsaid juhiseid ja sinu grill on lühikese ajaga taas nagu uus. 

Gaasigrilli puhastamine, nagu öeldud, on lihtne! Continue Reading Gaasigrilli puhastamine. Kuidas hooldada gaasigrilli?

Kuidas grillida pelletgrilliga?

– Pelletgrilliga saab leeki tekitamata valmistada ka väga rasvaseid tooteid, kuna rasv ei tilgu otse küttekehale.
– Hea liha tahab küpsemiseks aega. Mida madalama temperatuuriga ja kauem teha, seda parema tulemuse saab. Isegi šašlõki puhul tuleks kasutada temperatuuri 125C ja anda küpsemiseks aega umbes kaks tundi.  Suured šašlõkitükid asetada restile, pekine osa ülespoole. Nii niisutab lihatükk ennast ise ja tulemus saab erakordselt mõnus ja mahlane. Continue Reading Kuidas grillida pelletgrilliga?

Liha ettevalmistamine suitsuahjus suitsutamiseks, nõuanded

Liha ettevalmistamine on oluline, et suitsutamise tulemus oleks maitsev. 

On ju suitsuliha valmistamine tänapäevaste vahenditega lihtne ega nõua pidevat järelvalvet. Suitsuahju küttemahutisse tuleb valada puiduhaket või pelleteid, vastavalt sellele, millega ahi töötab. Seejärel tuleb varem ette valmistatud liha asetada suitsuahju, valida sobiv temperatuur ja küpsetusaeg ning lülitada suitsuahi tööle. Täisautomaatse ahjuga suitsutades ei vaja ahi vahepeal kontrollimist. Nii saab teha oma igapäevatoimetusi ning pöörduda ahju juurde tagasi kui liha on valmis saanud. Töökindlaid täisautomaatseid suitsuahjusid toodab Euroopas Borniak. Saadaval on nii suuremaid, 150-liitrise mahutavusega ahje, mis sobivad hästi nii jahimehele kui kalamehele. Väiksemas suuruses 70-liitrised Borniak suitsuahjud sobivad hästi ka linnamehele, kes oma pere tarbeks ise liha-kala valmistada soovib. Vaata ahjuvalikut SIIT. Continue Reading Liha ettevalmistamine suitsuahjus suitsutamiseks, nõuanded

Pelletgrilli hooldamine. Kuidas puhastada pelletgrilli?

Pelletgrilli hooldamine tuleks ette võtta mitte harvem kui igal kevadel ja sügisel. Tee oma pelletgrill kevadele vastu minnes korda! Planeeri umbes tund, et kontrollida grillil üle tähtsamate sõlmede töökord ja puhasta need. Hooldatud pelletgrill peab kauem vastu ja võimaldab nautida tõrgeteta kulgevat grillihooaega. Jälgi allolevaid lihtsaid samme ja sinu pelletgrill on lühikese ajaga taas nagu uus. Continue Reading Pelletgrilli hooldamine. Kuidas puhastada pelletgrilli?

Broil King gaasigrilli malmrest

Kuidas grillida ehk nõuanded grillimismeetodidest

Kuidas grillida, sest grillil toidu valmistamise võimalusi on mitmeid ja kasutatav meetod sõltub valmistatavast lihatükist või toidust.

Erinevaid toite saab valmistada erinevaid grillimismeetodeid kasutades samaaegselt. Küsimus on ainult grilli seadistamises. Kirjeldame nelja peamist grillimismeetodit: otsene, kaudne, vardas ja küpsetuslaua peal grillimine. Continue Reading Kuidas grillida ehk nõuanded grillimismeetodidest

Pelletgrilliga sealiha valmistamine

Täiusliku liha grillimise juhend

Täiusliku ja läbiküpsenud umbes 2,5 cm paksuse seljakarbonaadi lõigu saamiseks tuleb lihtsalt järgida allolevaid lihtsaid juhiseid.

  • Marineeri liha 1 tunni jooksul toatemperatuuril või 24 tundi külmkapis.
  • Kui marineerid liha külmkapis, tõsta see enne grillimist pooleks tunniks toatemperatuurile, et liha küpseks ühtlasemalt.
  • Eelsoojenda grilli MEDIUM/HIGH kuumusele, mis vastab ca 180-260 kraadile.
  • Pintselda resti õliga.
  • Järgi juhiseid tabelis

Continue Reading Täiusliku liha grillimise juhend

napoleon prestige gaasigrill grilliguru

Suitsumaitse lisamine gaasiga grillimisel

Hakkepuiduga suitsutamine annab erakordselt maitsva ja originaalse tulemuse. Sööjad kiidavad! Ja seda ka grillides gaasigrilliga!

Grillitud toidule hõõguva puidusuitsuga maitse lisamine võib tunduda tänapäevases toidu- valmistamises liigsena , aga paljudes kultuurides on suitsu kasutatud toidu säilitamiseks ja lihale maitse andmiseks juba aastasadu. Continue Reading Suitsumaitse lisamine gaasiga grillimisel

Traeger mesquite grillpellet pelletgrill grilliguru

Pelletgrillide grillpellet. Kuidas valida?

Grillpellet on kasutusel pelletgrillides, mis on üks uusimaid valikuid grillide kirevas valikus. See polnud sugugi ammu, 2017/2018 hooajal, mil pelletgrillid jõudsid esimesena Euroopas kahte riiki – Saksamaale ja Eestisse. Seega on just Grilligurul Eestis kõige pikaajalisem kogemus pelletiga grillimisel ja oskame anda soovitusi ka grillpelleti valikul. Continue Reading Pelletgrillide grillpellet. Kuidas valida?