Grillpellet on kasutusel pelletgrillides, mis on üks uusimaid valikuid grillide kirevas valikus. See polnud sugugi ammu, 2017/2018 hooajal, mil pelletgrillid jõudsid esimesena Euroopas kahte riiki – Saksamaale ja Eestisse. Seega on just Grilligurul Eestis kõige pikaajalisem kogemus pelletiga grillimisel ja oskame anda soovitusi ka grillpelleti valikul.
Miks pelletgrillid on nii populaarsed?
Pelletgrill on gaasigrilli kõrval Põhja-Ameerikas populaarseim valik. Pelletgrilli kasutamine on erakordselt lihtne ja julgeme garanteerida, et toit õnnestub alati. Ausõna.
Pellegrilli kasutamiseks tuleb valada küttekoldesse vaid kütet ehk pelleteid ja süüdata grill vaid nuoust. Valides grillimiseks vajaliku temperatuuri ja aja, võib kaant järgmisel korral kergitada juba toidu välja võtmiseks.
Kuidas valida grillpellet?
Pelletite valik on väga lai. See erineb nii puidu kui ka tootjate poolest. Esmalt tuleb veenduda, et pelletgrilli küttesüsteeem ja pelleti suurus sobiksid omavahel. Meilt küsitakse pea iga päev, kas grilli võib valada küttepelleteid kui nende suurus sobib. Nii loodavad just pelletiküttel majaomanikud leida sama küttega grillimisvõimaluse. vastus sellele küsimusele on aga kahjuks kindel “ei”. Kuigi väliselt on nii kütte- kui ka grillpellet sarnased, on esimese valmistamisel kasutatud ka puukoort ja võimalikke lisaaineid. Sestap sobivad pelletigrillis kasutamiseks ainult spetsiaalsed naturaalsed koore ja lisaaineteta toidupelletid. Järgmisena saab teha valikud juba pelletite valmistamiseks kasutatud puidu ja sellest tulenevalt aroomi ning maitse kohaselt.
Missuguse maitse ja aroomiga pelleteid kasutada?
Lisaks klassikalisele lepapuust valmistatud pelletile pakutakse kasutamiseks ka erinevaid toidu aroomi ja maitset tugevdavaid pelleteid. Järgnevalt anname ülevaate, millist maitset erinevad pelletid pakuvad ja missugustele toiduainetele nad enim sobivad.
Hikoripuu pellet on maitselt terav ja suitsune. See sobib hästi veise-, lamba- ja sealihale. Loe lähemalt SIIT
Pekaanipähkli grillpellet on maitselt rikkalik ja aromaatne. See sobib hästi sea-, linnu- ja lambalihale. Loe lähemalt SIIT
Kirsipuu grillpellet on maitselt magus ja suitsune. See sobib hästi sea- ja linnulihale. Loe lähemalt SIIT
Õunapuu grillpellet on maitselt samuti magusapoolne ja suitsune. See sobib hästi sealihale, juustule ja koorikloomadele. Loe lähemalt SIIT
Mesquitepuu grillpellet sobib hästi veiseliha, kana ja kala küpsetamiseks. Loe lähemalt SIIT
Lepapellet – klassikaline eestimaine toode on maitselt suitsune – sobib hästi lamba- ja sealihale. Loe lähemalt SIIT