Täisautomaatne suitsuahi
Kuidas valida suitsuahju suurest valikust?
Täisautomaatsed suitsuahjud pakuvad võimalust valmistada kodus kvaliteetsest toorainest nii suitsuliha kui ka vorsti või lisada suitsuaroomi muudele toitudele. Olenevalt mahutavusest on suitsuahjud öökapi kuni väiksema külmkapi suurused. Elektriga spiraalajam/tigu koos vastavate küttekehaga süütab olenevalt tootjast kas hakkepuidust tableti, hakke või pelletid. Tulekindlal alusel tasasest hõõgumisest tekib suits.
Suitsuahjusid on saadaval nii manuaalseid, kui digitaalseid. Manuaalsete puhul saab paika panna temperatuuri, aga valmimisaega tuleb ise jälgida. Digitaalsed ahjud programmeeritakse iga suitsutamise eel. Määrata saab nii suitsutamise perioodi, kui ka temperatuuri. Lõpuks jääb üle vaid valada piisavalt kütet, vajutada suitsuahju startimise nuppu ja ettenäähtud aja möödumisel avada uks ning võtta valminud roog välja.
Pakutavate lisatarvikute hulgas on saadaval ka lisareste, konkse liha või vortide riputamiseks ning singivõrku. Ahju tasub hoida ilmastikukindla ja samas hingava katte all – katteid valmistavad tootjad mudelitepõhiselt. Nii ei pääse Eesti heitlik kliima ahjule ligi.
Liha suitsutamisest saab puhas rõõm – eelvalitud temperatuur välistab liiga kõrge või madala kuumuse. Kui siiamaani on suitsutamine tundunud suhteliselt keeruline, siis automaatahjudega on see igale kasutajale jõukohane. Saadud tulemus aga erakordne. Seega, kuidas valida suitsuahju ja milline otsus langetada, sõltub kasutaja ootustest, aga ka tehnilistest võimalustest.
Vaata suitsuahjude valikut SIIT