grill grilliguru

Kuidas grillida gaasiga?

– Gaasigrillide tugev leek hakkab rohke marinaadiga kaetud tooteid pealt küpsetama. Tulemuseks on ebaühtlane, pealt kõrbenud ja seest toores liha.
– Temperatuur hoia 200C või madalam, jälgides seda kaanes oleva termomeetriga.
– Seetõttu tasub kvaliteetne liha ise kuivmarineerida.
– Grillidele spetsialiseerunud kauplustes on saadaval lihatüüpide kaupa valmis segatud kuivmarinaaadid ehk raabid (ingl. rub),
– Rub raputatakse lihatükile ning hoitakse liha toidukilesse mässituna külmkapis 6-12h.
– Kui ise algmaterjalist grill-liha valmistamiseks napib aega, aitab ka vedela marinaadi eemaldamine köögipaberiga.
– Vedela marinaadiga kaetud liha grillimise järel tasub pühendada aega grilli puhastamisele.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga