Gaasiga grillimine on mugav, kuid järgida tuleb mõnesid lihtsaid nõuandeid. Sel juhul ei kõrbe liha ära ja tulemus saab mahlane.
– Gaasigrillide tugev leek hakkab rohke marinaadiga kaetud tooteid pealt küpsetama. Tulemuseks on ebaühtlane, pealt kõrbenud ja seest toores liha. Soovitus: pühi marinaad enne grillima asumist paberrätiga liha pealt ära. Maitset saad lisada hiljem moppides. Kasuta mopipintslit ja grillkastet.
– Vedela marinaadiga kaetud liha grillimise järel tasub siiski pühendada aega grilli puhastamisele.
– Kvaliteetne liha tasub ise kuivmarineerida ehk raabida (rub). Maitsestumiseks kulub mõni tund kuni ööpäev külmikus.
– Grillidele spetsialiseerunud kauplustes on saadaval lihatüüpide kaupa valmis segatud kuivmarinaaadid ehk raabid (ingl. rub),
– Rub raputatakse lihatükile ning hoitakse liha toidukilesse mässituna külmkapis 3-24h h.
– Kui ise algmaterjalist grill-liha valmistamiseks napib aega, aitab ka vedela marinaadi eemaldamine köögipaberiga.
– Temperatuur hoia 200C või madalam, jälgides seda kaane sisse ehitatud termomeetriga.Ära kegita pidevalt kaant – selleks ei ole vajadust.