Kiire, lihtne ja maitsev iseloomustavad argiretseptide lemmikuidBurritode valmistamine on nii lihtne kui võimalik.
Küüslaugusool, must pipar ja Worcestershire’i kaste annavad lihale üllatavalt julge maitsekoosluse. Kombineeri lisaks paprika ja sibula looduslikke maitseid koos sulava provolone juustuga. Nii valmistad mõne minutiga gurmeeroa. Kohandada seda retsepti ja kasuta loomaliha asemel metsloomaliha, vali oma lemmikjuust või lisa teisigi köögivilju!
Toiduained:
või või oliiviõli
umbes 700 g liha – loomaliha või metsloomaliha. Näiteks välisfilee.
1 tl küüslaugusoola, enam-vähem maitse järgi
½ tl musta pipart, enam-vähem maitse järgi
1 suur sibul, viilutatud
1 punane või roheline paprika, viilutatud
1 spl Worcestershire’i kastet
Viilutatud provolone juustu, sobivad ka mozzarella vms
Majonees, serveerimiseks
4 suurt burrito-tortillat
Valmistamine:
Eelsoojenda Camp Chef pelletgrilli küpsetusplaat ja vähenda kuumust keskmiselt madalale.
Lisa kuumutatud ahjuplaadile väike kogus õli või võid ja määri spaatliga küpsetusalale. Prae sibulat ja paprikat, kuniks sibul on läbipaistev, umbes 6 minutit.
Viiluta liha õhukesteks ribadeks. Seda on kõige lihtsam teha kui liha on veidi külmunud. Kasutades külmutatud liha, tee seda enne lõpliku sulamist. Värske liha puhul aseta see enne küpsetamist umbes tunniks sügavkülma või jahutisse.
Kui köögiviljad on küpsenud, aseta need madala kuumusega või ilma kuumusega plaadi ühele küljele, seejärel lisa ulukiliha kuumemale poolele. Küpsetamise ajal maitsesta liha oma maitse järgi soola ja pipraga, seejärel nirista üle Worcestershire’i kastmega. Küpseta, kuni see ei ole enam roosa, seejärel sega köögiviljadega.
Tõsta peale juustuviilud ja lisa tortilladele. Mähi burritod, ja maitsesta lisaks näiteks vähese majoneesiga. Aseta valmis keeratud burritod “õmbluse” serv allapoole ja pruunista, keera ümber ja pruunista ka teine pool ning serveeri kohe.