Kodune rosmariini siirup kohtub kokteilis Traegeri suitsumaitsega. Sega see Aperoliga ja viimistle kihilise proseccoga.
Puuviljad suitsutamiseks:
4 suurt veriapelsini, 1 viilutatud ja 1 poolitatud
Rosmariini siirup:
200 g granuleeritud suhkrut
225 ml vett
4 oksakest rosmariini
Kokteiliks:
60 ml veriapelsini mahla
55 g rosmariini siirupit
90 ml Aperoli
Proseccot vastavalt maitsele
Kaunistuseks jääb:
2 viilutatud grillitud veriapelsini
2 oksakest rosmariini
PELLETIGRILLIL GRILLIMINE: SIIRUPI VALMISTAMINE ja APELSINID
Eelsoojenda Traeger pelletgrilli temperatuuril 85C (185 ℉) 15 minutit. Kasuta Super Smoke režiimi, see lisab maitset enam.
Siirupi valmistamiseks lahusta kastrulis suhkur ja vesi, seejärel lisa rosmariin ja aseta grillile.
Viiluta üks veriapelsini viilud ja teine poolita. Aseta veriapelsinid grillrestidele. Suitsuta 1 tund, kuni hakkab söestuma ja siirup on kaunilt suitsune. Eemalda grillilt ja lase täiesti jahtuda.
Tõsta jahtunud apelsiniviilud kaunistuseks kõrvale. Vala apelsinipooltest mahl, kurna ja viska ära.
Kokteili jaoks täida kokteilišeiker pooleldi jääga. Lisa veriapelsinimahl, rosmariini siirup ja Aperol. Loksutage ja valage veiniklaasi, seejärel lisage maitse järgi proseccot. Kaunista grillitud apelsiniviiluga ja rosmariinioksakega ning serveeri.
Originaalretsept asub Traegeri kodulehel.
Pelletigrillid leiad SIIT.