Suutäis pelletgrillil valmistatud suitsuseid säilitusainetevabasidd kreekereid toob maitsemeeltesse lõkkeõhtu või aias grillimise meki. Peened vürtsinoodid täiendavad suulage kõditades kreekeri rikkalikku ja kreemjat juustumaitset. Krõbedate kreekerite tekstuur on lihtsalt isuäratav! See lihtne ja loominguline retsept vajab vaid mõneminutilist ettevalmistusaega ja suitsumaitse saavutamiseks tund kuni poolteist grillis.
Kogustest jagub 8-10 sööjale. Võid nautida suitsumaitselisi kreekereid koos lemmikdipikastmega, aga ka ilma. Suitsutatud kreekerid on lihtne ja pisut teistsugune retsept, mida võiks valmistada ühisel grillõhtul koos sõpradega.
Kui sinu pelletgrilliks on Camp Chef, saad selle retseptiga katsetada erinevaid suitsutamistehnikaid ja –intensiivsust. Kõikide pelletgrillidega saad aga proovida erinevate grillpelletite maitsenüansse ja -in puiduhakke või suitsutamistehnikaid.
KOOSTISOSAD:
Sega esmalt kokku Rantšo maitseaine, valmispakke Eestis müügil ei ole. Samas võid selle asemel kasutada ka mõnda sarnast ürte sisaldavat valmismaitseainet. Rantšo maitseaine jaoks vajad võrdetes osades:
Kuivatatud till
Kuivatatud petersell
Sibulapulber
Küüslaugupulber
Jahvatatud must pipar
Sool
KREEKERITE MAITSESTAMISEKS:
2 pakki väikesi juustumaitselisi kreekereid – sobivad nii ruudu- kui ka kalakujulised, aga võid segada kokku ka erinevaid
2 sl oliiviõli
2 sl Rantšo maitseainet või mõnda muud ürte sisaldavat valmismaitseainet.
1 sl kuivatatud tilli
1 sl punase pipra helbeid
1 sl küüslaugupulbrit
50 grammi parmesani juustu
JUHISED:
Ava juustukreekerite pakid ja vala need suurde kaussi. Sega küpsised oliiviõliga. Vajadusel lisa veidi enam õli – see aitab maitseinetel küpsistele kinnituda. Vala küpsistele Rantšo maitseaine, kuivatatud till, piprahelbed, küüslaugupulber ja parmesani juust. Sega hästi – maitseained peavad kinnituma küpsistele.
Eelsoojenda pelletigrill temperatuurini 93°C (200 °F), Camp Chef grilli kasutamisel vali suitsutase 10.
Kalla kreekerite segu küpsetusplaadile või fooliumpannile, aseta 1–1,5 tunniks suitsuahju, kuni see on kergelt röstitud.
Originaalretsept pärineb Camp Chef kodulehelt.
.