Retseptid

Tervitused karnivooridele kes tänu sellele burgeriretseptile taimetoidu usku pöörduvad! Kõik mida sul läheb vaja on üks korralik grill, piisavalt koostisosasid ning umbes tunnike aega.

Koostisosad:
2 tassitäit küpsetatud kinoad
1 tassitäis punaseid ube
pool tassitäit riivitud saia
2 kergelt läbi klopitud muna
2 küüslauguküünt
tšillipipart
soola
tassitäis riivitud juustu
4 viilu cheddar juustu
majoneesi
ketšupit
paartomativiilu
salatilehte
oliiviõli
4 saiakuklit
sibulat

Võta kauss ja sega omavahel oad, kinoa, riivitud sai ja juust, hakitud küüslauk, muna ja maitsesta soola ning tšillipipraga. Vormi saadud segust soovitud suuruses pihvid, mässi fooliumisse ja pane need külmkappi paarikümneks minutiks seisma. Valmista ette grill ja kuumuta malmist pann, prae läbi oliiviõlis viilutatud sibulad. Kui sibulad kuldpruunid, siis eemalda pann grillilt. Nüüd kuumuta grill 200 kraadini ning aseta vegepihvid grillile 10-15 minutiks. Õlita sisse burgerikuklid ning pane paariks minutiks grillile vahetult enne pihvide valmimist küpsema. Kui pihvid ja kuklid valmis pane krõbedale kuklipoolele peale suts kastet ja vegepihv, pihvile peale juustuviil, praesibul, tomativiil, salatileht, veel kastet ja voila! Serveeri näiteks krõbedate bataadifriikate või kergema värsketest komponentidest salatiga.

Retsepti liik:

Jaga: 

Tead ju küll - kui on friikate isu siis on peaaegu võimatu neile ei öelda! Mida saab teha on see, et sa teed need ise ja nii hästi kui võimalik. Piisavalt vürtsised, mõnus mahe kaste kõrvale ja ongi jälle maitsemeeled rahuldatud. Valmistusaeg kõigest paarkümmend minutit!

Sul läheb tarvis:
umbes neli suurt kooritud ja viilutatud bataati
oliiviõli
tšillipipart
kahe laimi mahla
majoneesi 
küüslauku
soola

Valmista ette oma grill seniks kuni see saavutab piisavalt kõrge temperatuuri. Sega bataadifriikad oliiviõliga läbi ning maitsesta soola ning tšillipiparaga ja aseta grillplaadile. Küpseta friikaid umbes 20 minutit aeg ajalt segades seni kuni nad on mõnusalt krõbedad. Vahepeal jõuad segada kokku laimimahla, majoneesi, hakitud küüslaugu ja soola. Soovi korral võid kastmesse lisada mis iganes meelepäraseid hakitud juurikaid kui tahad paksemat kastme tüüpi salatit kõrvale! Palju õnne - sinu esimesed bataadifriikad on valmis! 

Retsepti liik:

Jaga: 

Miks mitte küpsetada vahelduseks lihale magusa noodiga grillmaisi koos suitsujuustuga? Kui Sul on pelletgrill käepärast, siis lisa kolusse MESQUITE pelletgraanulid - saad eriti mõnusa tulemuse! Soovi korral võid maisi serveerida mõnusate bataadifriikate ja/või värske salatiga - lase fantaasial lennata. Valmistamiseks kulub umbes 20 minutit.

Vaja läheb:
keedetud maisitõlvikuid soovitud koguses
küüslauku
sulatatud lepasuitsujuustu
oliiviõli
2 laimi mahla
majoneesi
rohelist sibulat
soola
tšillipipart
(koriandrit, kui on soovi)

Valmista ette grill nii, et see saavutaks kõrge temperatuuri (200 C). Seni kuni grill käivitub, mopi keedetud maisitõlvikud oliiviõliga üle. Pane maisitõlvikud grillile ja küpseta neid umbes 10-15  minutit seni kuni mais on kergelt pruunikas ning äärtest kuivem. Mopi aeg ajalt oliiviõliga ning eemalda grillitud mais grillilt. Haki roheline sibul ning sega kokku suitsujuustuga. Määri maisitõlvikud juustuseguga kokku. Sega kokku majonees, tšillipulber, hakitud küüslauk ja laimimahl ning maitsesta soolaga - saadud segu on maisitõlvikule kastmeks. Ongi valmis - serveeri enne kui ära jahtub!

 

Retsepti liik:

Jaga: 

See kreemine suitsumekiga salat üllatab kindlasti ka klassikalise makaronisalati armastajaid! Ideaalne oleks, kui salati valmistamisel kasutaksid Traegeri pelletgrilli, mis annab salatile pekaanipähkli aroomi. Loomulikult on võimalik hakkama saada ka tavalise söe- või gaasigrilliga - lihtsalt lisa suitsulaaste ja olemas! Salati valmistamiseks varu umbes 30 min. Segust peaks jaguma 8-10 inimesele.

Tarvis läheb:

1 tassitäis piima (või piima alternatiivi)
1 tassitäis majoneesi
1-2 porgandit
üht purki oliive 
paar vart rohelist sibulat
oliiviõli
musta pipart
soola

Valmistage ette oma grill ja keerake see SMOKE asendisse. Pange makaronid koos vee ja soolaga keema, võite vette lisada ka natuke oliiviõli. Keetke kuniks makaronid on pehmed, kallake vesi ära ja pange anumaga grillile. Võtke väike kauss ja segage majonees ning piim, et tekiks ühtlane segu. Valage segu väikesemasse fooliumanumasse ning asetage grillile, sama tehke oliividega. Nüüd kui kõik kolm anumat on grillil, siis laske neile 10-15 minutit suitsu, et tekiks kerge suitsumekk. Vahepeal jõuad hakkida sibula ja porgandi väikesemateks tükkideks. Vala hakitud porgand ja sibul kaussi ning maitsesta oliiviõli, soola ja pipraga. Seejärel tõsta grilli temperatuuri ning lisa saadud segu grillil olevate makaronide hulka - sega kõik korralikult läbi ning lase 5 minutit küpseda. Vahepeal eemalda grillilt majoneesisegu ja oliivid. Tükelda oliivid väikesemateks tükkideks ning sega läbi majoneesiseguga. Kui makaronid valmis, siis sega kogu kupatus läbi, maitsesta vastavalt soovile ning ongi valmis!

Retsepti liik:

Jaga: 

 

250 g bataati kuubikuteks lõigatud
 bataati
450 g  hakkliha

1 kooritud ja riivitud õun

3 sibulat (1 hakitud, 2 viilutatud)
1 küüslaugu küüs purustatud
1 väike sellerivars, hakitud

1/4 teelusikat chillimaitseainet

Sinepit

Soola ja pipart

1 supilusikas hakitud värsket koriandrit

2 supilusikat oliivõli

8-12 viilu peekonit

Valmistamine: Bataat keeta väheses soolases vees pehmeks pudruks ja jahutada veidi. Segada kausis hakkliha, bataat, riivitud õun, hakitud küüslauk, seller, chilli, ja sinep. Lisada segule hakitud sibul, koriander ja maitsestada soola ning pipraga. Valmistada segust 4-6 pihvi ja lasta neil mõnda aega seista.

Rullida iga pihv kahe peekoniviilu sisse ja grillida 4-5 minutit mõlemalt poolt. Grillimise ajal pidevalt õlitada. 
Lõigata ülejäänud sibulad viiludeks, küpsetada kergelt grillil ja lisage burgeritele.

Valmistamisaeg: 5-8 minutit grillimiseks + 30 minutit valmistamiseks.

Retsepti liik:

Jaga: 

Koostis:
1 tl soola
2 tl punase veini äädikat
2 tl sidrunimahla
1/3 tassi oliiviõli
6 lamba ribi
4 küüslauguküünt, purustatud
1/4 tassi sinepit
3 rosmariini oksa, hakitud
2 tl suhkurt

1. Pane purustatud küüslauk väikesesse kaussi ja lisa sool. Sega sinep, äädikas, rosmariin, sidrunimahl ja suhkur kokku ning sega kõik koostisosad läbi (ühtlaseks massiks).
2.
Jaga lambaliha ribid kahte suletavasse kotti ja lisa pool marinaadi nii ühte kui teise. Hoia külmkapis vähemalt 6 tundi, kuid soovitavalt üleöö.
3.
Kuumuta grill kõrge temperatuurini. Vähenda soojust keskmise temperatuurini ja õlita restid kergelt taime- või oliiviõliga. Aseta lambaliha ribid grillile, lihane pool all - 8 minutit (kuna lambaribi on kaardus, siis lase 4 minutit ühel küljel ja 4 minutit teisel küljel). Keera ümber ja küpseta 8 minutit. Siis keera ribid uuesti ümber nii, et luu osa jääks kuumusest eemale, lase veel 8 minutit kuumust. Peale küpsetamist pane liha fooliumisse ja lase tõmmata viis minutit.
4.
Kaunista värske rosmariini oksakesega ja serveeri!

Retsepti liik:

Jaga: 

Koostis:
2-3 kondita lambakooti
2 spl sidrunipipart
4 tassi võid
2 tl kuivatatud rosmariini
3 hakitud küüslauguküünt
1 sidrikoor ja 1 spl sidrunimahla
1 apelsinikoor ja 2 spl apelsinimahla
1/3 tassi mett
2 oksakest värsket rosmariini

1.
Kuni 24 tundi või vähemalt 1 tund enne küpsetamist hõõruda liha üle sidrunipipraga. Sulata või mikrolaineahjus ja sega sisse ülejäänud koostisosad, välja arvatud mesi. Aseta lambaliha raskesti suletavasse kilekotti, vala peale marinaad, sulge kott ja pane külmkappi. Üks tund enne küpsetamist võta
lambaliha külmikust välja, et viia see peaaegu toatemperatuurini. Eemalda marinaad lihalt (paberrätikuga) ja pintselda kergelt oliiviõliga. Hoia ülejäänud marinaad alles.
2.
Kuumuta grill keskmise tasemeni. Parima tulemuse saavutamiseks kasutada lihatermomeetrit, et tagada soovitud tulemus (toores 60 ° C, keskmine 65° C), kuid üldiselt tahab lammas saada 20 minutit kilo kohta.
3. Aseta lammas alusele, mässi fooliumisse ja kata köögirätiguga. Lase pisut tõmmata - nii säilitab lammas oma mahlasuse. Vahepeal vala alles hoitud marinaad väikesesse keedupotti ja lisa mesi. Aja keema, siis hauta kuni veidi paksenenud (vähemalt 5 minutit). Viiluta lambaliha ja serveeri soojas marinaadis.

Retsepti liik:

Jaga: 

Koostis:
4 paraja paksusega lambaliha tükki
2 spl sinepit
4 tl maitseainesegu lambalihale
 1 teelusikatäis soola ja värskelt jahvatatud pipart
 punane vein
 2 oksakest värsket rosmariini

Moppimiseks võid kasutada õunamahla.

1. Kasta lambalihatükid sinepisse ja lisa maitseainesegu, sool ja pipar. Eelsoojenda Broil King KEG 120 (C) kraadini ja täida diffuuser punase veini, rosmariini ja veega.
2. Hoia temperatuuri 120 kraadi peal ja suitseta lammast umbes 5 tundi või seni, kuni lambaliha muutub väga pehmeks. Iga 1/2 tunni tagant mopi liha üle õunamahlaga.

Retsepti liik:

Jaga: 

5 dl brokoliõisikuid; 
5 dl lillkapsaõisikuid; 
1 punane paprika (lõigatud 2,5 cm kuubikuteks); 
1 suvikõrvits (1 cm viiludena); 
2,5 dl porgandit (diagonaalselt viilutatult);  
2,5 dl suhkruhernekaunu; 
3 diagonaalselt viilutatud sibulat

Garneering:
 2 spl värsket koriandrit, 2 spl pannil röstitud seesamiseemneid

Marinaad: 
2 spl rapsiõli; 
1 spl seesamiõli; 
1 tl aasiapärast tšillikastet;
1 spl laimimahla;
1 spl austrikastet; 
1 spl mett;  
1 purustatud küüslauguküüs; 
1 spl riivitud ingverit, 
1 tl jämedat soola

Ettevalmistamine ja küpsetamine:
Valmista köögiviljad ette ja pane suurde kaussi. Sega marinaadi koostisosad väiksemas kausis ning vala marinaad köögiviljadele ja sega nii, et kõik tükid on täielikult mari- naadiga kaetud.

Eelsoojenda grilli HIGH kuumusel ja aseta sügav vokkpann grillrestile. Pintselda või pritsi vokkpanni taimeõliga. Kalla kõik köögiviljad kuumale pannile ja pruunista kiirelt. Seejärel sulge pannikaas. Küpseta köögivilju ca 10 minutit, keerates neid aeg-ajalt tangidega. Köögiviljad on valmis, kui need on parajalt krõbedad ja hakkavad pruunistuma. Tõsta vokkpann grillilt ja vala köögiviljad serveerimisalusele. Puista peale hakitud koriandrit ja pannil röstitud seesamiseemneid, serveeri kohe.


Jaga: 

1 kooritud ja neljaks lõigatud keskmise suurusega ananass

2 supilusikat tumedat rummi

1 supilusikas laimimahla

2 supilusikat mett

Valmistamine: lõigake ananassi veeranditelt ära südamik. Valmistage glasuur segades kokku rumm, laimi mahl ja mesi. Segage kuni mesi lahustub. Grillige ananassi mõlemalt poolt keskmisel kuumusel 5-10 minutit pidevalt glasuuriga pintseldades, kuni ananass on kergelt küpsenud.

Valmistusaeg: 5-10 minutit grillimiseks, kokku 15 minutit

Jaga: 

3 spl oliiviõli
350 g kondita kana rinnafileed
1 punt sibulapealseid, viilutatud
1 punane tšillipipar, puhastatud ja hakitud
1 punane paprika, viilutatud
100 g šampinjone, viilutatud
3 tl värsket koriandrit, hakitud
30 cm Ø pitsapõhi (ise tehtud või ostetud)
1 tl tšilliõli
170 g mozzarella juustu, viilutatud
Soola ja pipart maitse järgi
Muid katteaineid maitse järgi

Ettevalmistamine ja küpsetamine
1. Pintselda kana rinnafileesid oliiviõliga. Maitsesta soola, pipra ja tšilliga. Seadista grill MEDIUM kuumusele ja otsese grillimise meetodile. Aseta kana rinnafileed grillile, keera neid üks kord ja lase läbi küpseda. Tõsta kana rinnafileed grillilt ja lõika õhukesteks lõikudeks.
2. Aseta paprika grillile ja küpseta kuumaks, aga mitte täiesti läbiküpsenuks. Lase sellel veidi jahtuda ja viiluta, samuti sibul, šampinjonid ja muu võimalik kattematerjal. Sega järgijäänud oliiviõli ja tšilli koriandri, soola ja pipraga. Kurna üleliigne õli välja, kata ja aseta kõrvale.
3. Pintselda pitsa tšilliõliga ja jaota kanaviilud ühtlaselt üle kogu pitsapõhja. Raputa seejärel peale köögiviljad ja maitseaine- segu ning viimasena mozzarella juust.
4. Grilli pitsat (eelistatult kuumutatud pitsakivi peal) HIGH kuumusel 5−10 minutit või kuni pitsa on krõbe ja kuldpruun ning juust mullitab.
5.  Loe pitsakivi kasutusjuhendit.
6.  Lõika lahti ja serveeri soojalt.

Retsepti liik:

Jaga: 

Taigen: 
175 g nisujahu

1 teelusikas soola

1 teelusikas pärmi

150 ml sooja vett

1 supilusikas oliivõli

Täidis:
3 supilusikat oliivõli

4 supilusikat kuivatatud tomateid / 4 värsket tomatit,
viilutatud
2 paprikat,
viilutatud
175 g kanafileed, lõigatud väikesteks tükkideks

150 g mozzarella juustu, viilutatud

2 supilusikat värskelt hakitud või kuivatatud basiilikut

Soola ja jahvatatud pipart

Valmistamine: Sõeluge jahu koos soolaga kaussi ja segage läbi pärmiga. Valage õli ja vesi kaussi ning segage pehmeks taignaks. Pange taigen õliga määritud kaussi, katke rätikuga ja jätke sooja kohta tunniks ajaks kerkima. Sõtkuge kerkinud taigen veel kord kergelt läbi ja jagage 4 osaks. Vormige igast osast ring läbimõõduga umbes 13cm. Pintseldage kergelt õliga ja katke tomatite, kana ja paprika kihtidega. Peale pange kiht mozzarella't ja raputage üle basiilikuga. Lõpuks maitsestage soola ja pipraga. Pintseldage grilli rest kergelt õliga üle ja grillige pitsasid suletud kaanega keskmisel kuumusel 15-20 minutit.

Vihje: Võite kasutada värskeid hooaja juurvilju.

Valmistusaeg: 15-20 minutit grillimiseks + 1,5 tundi taigna valmistamiseks.

Jaga: 

500 g suuri krevette, kooritud ja puhastatud
1 dl riisiäädikat
1⁄2 sidruni mahl
1⁄2 dl oliiviõli

1 värske punane tšillipipar
1⁄2 tl kuivatatud punase tšillipipra tükke
1 tl riivitud sidrunikoort 1 spl punast tšillipastat

Ettevalmistamine ja küpsetamine
1. Leota grilltikke vees 30 minutit.
2. Koori krevetid ja eemalda seljasooned.
3. Sega keskmise suurusega kausis kõik marinaadi koostisosad kokku. Lisa krevetid ja marineeri külmkapis 30 minutit.
4. Torka iga tiku otsa 3 krevetti (torka läbi peaotsa ja saba).
5.  Eelsoojenda grilli HIGH kuumusel, vähenda MEDIUM/ HIGH peale. Grilli krevette 2−3 minutit kummaltki poolt avatud kaanega. Peale esimest keeramist pintselda marinaadiga. Krevetid on valmis, kui need on roosad ja ei paista enam läbi.

Retsepti liik:

Jaga: 

4 kala fileed (200g)

2 supilusikat oliivõli

2 tüümiani vart

2 salvei lehte

1 rosmariini vars
1 loorberileht

2 šalottsibulat, hakitult

2 küüslauguküünt, hakitult

1 teelusikas musta terapipart

1 teelusikas sinepiseemneid

Valmistamine: segage salvei, oliiviõli, tüümian, rosmariin, šalottsibul, küüslauk, sinepiseemned, pipraterad ja loorberilehed pesto-sarnaseks massiks.
Pange kala marinaadi ja laske tal külmkapis paar tundi marineeruda. Seejärel võtke kala marinaadist välja ja grillige teda madalal kuumusel. Maitsestage soola ja pipraga.
Selleks, et kalafileed grillimise ajal ära ei laguneks, kasutage grillimispanni või -plaati.

Valmistusaeg: 1 tund marineerimiseks + 20 minutit grillimiseks

Retsepti liik:

Jaga: 

500g lõhefileed

100g pruuni suhkrut

100g jämedat meresoola

10 purustatud pipratera

10 kadakamarja

500ml rummi

Kaste:
200ml sojakastet
100ml riisiveini
30ml kalakastet
200ml apelsinimahla
100ml laimimahla
4 küüslauguküünt
1 chilli-pipart
1 ingverit
1 supilusikas mett

Lepa või kirsipuu laaste või maitsetaimi

Valmistamine:

Segage suhkur ja sool. Lisage segule rumm, purustatud pipar ja kadakamarjad. Hõõruge lõhe ja pardirind seguga kokku. Keerake kõik fooliumi sisse ja jätke umbes neljaks tunniks külmkappi marineeruma.
Leotage puulaaste vee ja rummi segus ning laske neil vedelikku sisse imada. Kuumutage grill 180°C-ni. Puistage puulaastud fooliumile ning pange see süte või gaasipõleti peale. Laastude asemel võib kasutada ka maitsetaimi. Pange liha augustatud põhjaga grillpanni grillrestile, katke kaanega ning suitsutage maksimaalselt 20 minutit.
Segage kastme koostisosad kausis kokku ning serveerige liha kõrvale.

Jaga: 

600 g krevette

600 g nuudleid, leotatud ja nõrutatud

1 pakk lõigatud röstitud maapähkleid

1 pakk kuivatatud krevette, viilutatud või purustatud

4 suuremat muna
1
00ml taimeõli

1 küüs küüslauku

50 ml laimi või sidruni mahla

50 ml kalakastet

20 g roosuhkrut

2 teelusikat tšillipulbrit

50 g värskeid oavõrseid

2 rohelist sibulat

Värsket koriandrit ja peterselli lehti

Laimi või sidruni viilud kaunistamiseks

Valmistamine:

Grilli hakitud küüslauku wok- või praepannis kuumas õlis kuni ta muutub kuldpruuniks. Lisa klopitud munad, sega kiirelt ja prae ainult paar minutit. Seejärel lisa leotatud nuudlid, sega kõik koostisosad korralikult läbi ning järkjärgult sidruni mahl, kalakaste, suhkur, pooled maapähklid, pooled kuivatatud krevetid, tšillipulber üks supilusikas oavõrseid ja roheline sibul. Sega kõik läbi ning tõsta taldrikule. Kaunista alles jäänud maapähklite, kuivatatud krevettide, oavõrsete ja värske koriandriga. Kõrvale tõsta mõlemalt poolt grillitud krevetid. Serveerimise ajal pane lauale ka toosid tšilli ja suhkruga, et külalised saaksid ise oma rooga maitsestada. Lõpuks kaunista taldrikut värske peterselliga.

Retsepti liik:

Jaga: 

Selle toidu valmistamiseks vajad kana röstimise alust, kuid hakkama saab ka tavalise õllepurgiga. Purk pese väljaspoolt puhtaks!

Õlleaurud muudavad liha mahlaseks ja kõrge kuumus teeb naha krõbedaks. Täiuslikult valmistatud kana, iga kord.

Soovitus: Kui kasutad abivahendina õllepurki, kontrolli enne kaane sulgemist, et kana oleks purgil tasakaalus. Nii ei saa purk ei saa ümber minna ja õlu välja voolata. Valmis kana grillilt eemaldamiseks kasutada pajalappe. Ole ettevaatlik -  õllepurgi sisu on tuline!

Lase kanal 10 minutit jahtuda.

Koostis:

1 terve kana (ca 1,8−2 kg)
1 purk õlut (45 cl, suurem purk)
2 spl soola

Ettevalmistamine ja küpsetamine

1 tl musta pipart
3 spl sinu lemmik-kuivmaitsesegu
2 spl taimeõli

Eemalda kana üleliigne nahk, rasv ja sisikond. Loputa lind seest ja väljast ja kuivata majapidamispaberiga. Hõõru kana seest ja väljast esmalt taimeõliga, seejärel soola, pipra ja maitseaineseguga. Pane kõrvale. Eelsoojenda grilli HIGH kuumusel.

Ava õllepurk ja kalla pool purki õlut välja. Aseta purk roostevabast terasest kanahoidiku keskele. Võta mõlema käega ühest kanakoivast kinni ja tõmba kana purgi peale.

Lülita grilli ühe poole põletid täiesti välja ja seadista teise poole põletid MEDIUM kuumusele. Kaudse grillimise kasutamiseks aseta kanahoidik väljalülitatud poolele. Enne kaane sulgemist kontrolli, et kana oleks hoidiku peal korralikult tasakaalus.

Küpseta lindu MEDIUM (kaudne meetod) kuumusel ca11⁄4 tundi või kuni rinnaliha sisemine temperatuur on 77 °C. Kintsu paksema osa temperatuur peab olema 83 °C.

Kasuta pajakindaid ja tõsta kana ettevaatlikult grilli pealt ära. Lase kanal 10 minutit jahtuda, enne kui selle hoidiku pealt ära tõstad. Ole ettevaatlik, et sa õllepurgi sisu ümber ei ajaks. See on väga tuline. Lõika kana lahti ja serveeri kohe.

Retsepti liik:

Jaga: 

Koostis:
8 kanakintsu

8 salatilehte serveerimiseks

1/2 topsi mett

4 supilusikat Dijon'i sinepit

4 supilusikat jämedateralist sinepit

2 supilusikat oliivõliSoola ja pipart

Valmistamine: Tehke kanakintsudele 2-3 sisselõiget erineva nurga alt ning pange suurde kaussi. Segage kokku kõik marinaadi koostisosad ja valage kintsude peale. Katke kauss toidukile või fooliumiga ja laske külmkapis vähemalt tund aega marineeruda.
Eelsoojendage grilli keskmisel kuumusel 10 minutit. Võtke kinstud kausist välja ning grillige neid keskmisel kuumusel tihti keerates 25-30 minutit, kuni nad on küpsed. Grillimise ajal määrige kintsusid üle jäänud marinaadiga. Serveerige salatilehtede peal.

Valmistusaeg: 30 minutit grillimiseks + 1 tund marineerimiseks.

Retsepti liik:

Jaga: 

Koostis:

1,5 kg ribiplaat
Soola ja pipart maitse järgi

Kaste:
2,5 dl ketšupit 
2 spl fariinsuhkrut 
1,5 dl vett 
1 dl Worcestershire’i kastet 
1 spl tšillipulbrit 
Tilgake Tabasco kastet 

Ettevalmistamine ja küpsetamine:

1. Küpseta ribiplaat, kasutades kaudset grillimist: aseta kogumisnõu grillresti alla roostevabade terasvagude peale.
2. Vala sisse 2,5 cm vett või muud vedelikku, nagu õunasiider, vein või nende segu.
3. Aseta grillrest tagasi ja eelsoojenda grill keskmise kuumuseni.
4. Eemaldasõrmedegakelmeribiplaabitagumiseltküljelt. (See on oluline liha mureduse nimel). Lõika iga ribiplaat umbes 15 cm tükkideks. Lisa soola ja pipart ning aseta tükid grilli peale ribide alusesse. Aseta ribiplaat alusesse vertikaalselt, nii et ribikontide otsad on ülespoole.
5. Küpseta aeglaselt ja madalal kuumusel umbes 11⁄2 tundi, kuni liha on väga mure.
6. Samal ajal sega ülejäänud koostisosad potis kokku, lase keema tõusta ja keeda õrnalt madalal tulel paksemapoolne kaste.
7. Pintselda ribiplaati kastmega päris küpsetamise lõpus, et suhkur ei jõuaks ära kõrbeda.
8. Soekasteimbubpareminilihasissejaannabsellelerohkem maitset.
9. Jahuta ribiplaati 5 minutit enne serveerimist.

Retsepti liik:

Jaga: 

4 sea steiki

150g peekonit

½kg kartuleid

4 porgandit

100g võid 
2
0ml palsamiäädikat

1 spl mett

100ml koduveini

1 punt rohelist sibulat

Maitsetaimi

Soola, pipart

Valmistamine:

Keerake paksud sealiha tükid peekonisse, siduge paelaga kinni ja maitsestage. Grillige liha mõlemalt poolt kõrgel kuumusel umbes 4 minutit ja seejärel madalamal kuumusel u 10 minutit.

Grillige kartuleid koos koorega, seejärel koorige ja muljuge neid veidi. Sulatage pliidil pannis peekon, hakitud sibulad ning või ja segage kartulitega.
Lõigake porgandid pooleks ja asetage grillpanni. Lisage sool, pipar, vein, mesi ja palsamiäädikas ning jätke nad grillile, kuni nad karamelliseeruvad.

Retsepti liik:

Jaga: 

Mis saaks olla lihtsam? Hea ja värske marinaadi jaoks on vaja valmis grillkastet ja Itaalia salatikastet koos paari teise koostisosaga.

Koostis:

750 g sea välisfileed, kuubikutena
1⁄2 tl Tabasco kastet
3⁄4 dl Itaalia salatikastet
1⁄2 rohelist paprikat, tükkidena

Ettevalmistamine ja küpsetamine:
1 purk ananassirõngaid, nõrutatud
1 tl sidrunimahla
3 spl mett
1,1⁄2 dl grillkastet

Sega grillkaste, salatikaste, mesi, sidrunimahl ja Tabasco kaste suures kausis kokku. Sega korralikult. Lisa sea välisfilee ja marineeri liha 1 tundi toatemperatuuril või 24 tundi külmkapis.

Hoia marinaad alles. Lõika ananassirõngad tükkideks. Torka liha, paprika ja ananassitükid kordamööda varraste otsa. Grilli vardaid MEDIUM/LOW kuumusel 4−6 minutit kummaltki poolt (keera üks kord). Pintselda grillvardaid marinaadiga kolm minutit enne valmimist.

Retsepti liik:

Jaga: 

Lehed