Külmsuitsu täidetud munad on mõnus suutäis nii pühadelauale kui ka argiõhtuks. Muna maitseb nii suurtele kui ka väikestele ja neilegi, kes hoolsalt oma toidulauda jälgivad. Külmsuitsutatud munad valmivad kiiresti – jõuad neid teha ka muu toidu valmistamise kõrvalt ja see on väikese kõrvalabiga jõukohane ka lastele või koos lastega valmistamiseks.Täidetud muna on hea, kuid täidetud ja külmsuitsutatud täidetud muna veelgi parem. Proovi järele!
Koostisained
* 12 muna
* 2 spl majoneesi
* 2 spl grillkastet
* 1 spl mahedat sinepit
* natuke Tabascot
* 2 tl hapukurgi mahla või õunasiidri äädikat
* soola ja pipart maitse järgi
* veidi paprikapulbrit
* murulauku
Suitsutamiseks vajad pöögihaket
Valmistamine
1. Keeda mune 12 minutit keevas vees – selle retsepti jaoks vajad kõva muna
2. Keetmise järel “ehmata” mune külmas vees ja seejärel koori need.
3. Lõika munad pooleks ja eemalda kollased
4. Pane munakollased segamisnõusse. NB! Kõige lihtsam on täidist valmistada lukuga kotis ehk grip-kotis, kuid võib vabalt kasutada ka kaussi ja lusikat.
5. Aseta munapoolikud Borniaki suitsuahju ja suitsuta neid 30 minutit vähese pöögisuitsuga
Selle aja jooksul valmista munakollasetäidis:
6. Lisa munakollastele majonees, grillkaste, sinep, Tabasco ja hapukurgimahl ning sõtku kõik korralikult läbi. Maitsesta soola ja pipraga.
7. Eemalda munad suitsuahjust, lõika tõmblukuga koti nurk lahti ja jaga munakollasesegu 24 munapoolikule.
8. Puista täidetud munadele veidi paprikapulbrit ja hakitud murulauku
Külmsuitsu täidetud munad on kõige maitsvamad kohe lauale asetades, kuid need säilivad värskena paar päeva ka külmkapis (kui enne otsa ei saa)
Originaalretsept pärineb Borniakilt.