Kirjeldus
Nagu kõikide väärtuslikke asjade puhul on siiski vaja järgida mõningaid kasutamise ja hooldamise reegleid.
KASUTAMINE
Uue laavakivi esmakordsel kasutamisel peate olema ettevaatlik ja kivi tuleb sisse töödelda:
– peske seda soolase veega ja kuivatage põhjalikult;
– määrige see mõlemalt poolt oliiviõli või searasvaga ja laske sellel vähemalt 24 tundi puhata; seejärel eemaldage liigne rasv imava paberiga.
– esimesel kuumutamisel kuumuta järk-järgult, lisades aeglaselt kuumust. See aitav ära hoida mikropragude teket.
– ka hilisemal kasutamisel on hea kuumuse aeglane suurendamine. Pragusid tekib aja jooksul nagunii, kuid õige kasutamine hoiav kivi kauem töökorras.
– kivi maksimumkuumuse saavutamist saab kontrollida, tilgutades sellele näiteks äädikat. Kui see koheselt aurustub, on kivi töövalmis.
– kivi talub kuni 700C temperatuure, kuid tavakasutusel pole rohkemat kui 400C kunagi tarvis. Ärge üle kuumutage!
– Kivi saab kuumutada erineval viisil: gaasigrilliga, pelletgrilliga, puuahjus, väligrillil jne.
– tervislikuma toitumise nimel ei pruugi toodetele üldse rasva lisada. Kivi pind ei nakku.
– lisada võib toidule oliiviõli, võid, või tilgakese veini
– kivisse on freesitud rasvakogumise soon
– puhastamiseks ärge kasutage mingil juhul nõudepesu vahendit, see imandub kivisse ja rikub teie järgmise toidu ära. Lihtsalt kraapige spaatliga kivi puhtaks.
– metallist raam koos kivi lihtsamaks käitamiseks. Raam hoiab kivi koos ka pragude tekkimisel.
Mõõdud 50 x 40cm, kivi laius koos tõstesangadega 59,5cm
Kaal 15kg
Päritolu – Põhja-Itaalia Alpid