Laavakivi. Laamteuktoonilisest vulkaanikivist grillplaat

99.00

Metallraamis laamtektooniline laavakiviplaat rasvavabade toitude valmistamiseks. Varustatud rasva ärakorje soonega.

Kirjeldus

Tänu loomulikele omadustele ja erilisele päritolule on sellel ainulaadsel materjalil füüsikalised  iseärasused ideaalsed rasvavabaks grillimiseks mistahes vormis. Kuna kivim on aegade jooksul talunud väga kõrgeid temperatuure nii vulkaanilise tegevuse, kui mandrilaamade hõõrdumisel, talub see üsna hästi ka kõrgeid temperatuure. Võite plaadile lihtsalt tule alla teha ja see toimib! Tavaliselt kasutatakse kivi grillide lisamoodulina nii liha, kala kui ka köögiviljade küpsetamiseks. Rasva pole vaja lisada, leegid või hõõguvate süte liiga intensiivne kuumus ei ründa toitu. Kuna rasva grillseadmesse ei tilgu seetõttu ei teki halba lõhna ega suitsu, mis võivad meie tervist kahjustada. Ideaalne soojusjaotus kogu kiviplaadi ulatuses teeb mugavaks nii aeglase küpsetamise, kui ka hilisema toidu soojashoidmise.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Nagu kõikide väärtuslikke asjade puhul on siiski vaja järgida mõningaid kasutamise ja hooldamise reegleid.

KASUTAMINE
Uue laavakivi esmakordsel kasutamisel peate olema ettevaatlik ja kivi tuleb sisse töödelda:
– peske seda soolase veega ja kuivatage põhjalikult;
– määrige see mõlemalt poolt oliiviõli või searasvaga ja laske sellel vähemalt 24 tundi puhata; seejärel eemaldage liigne rasv imava paberiga.
– esimesel kuumutamisel kuumuta järk-järgult, lisades aeglaselt kuumust. See aitav ära hoida mikropragude teket.
– ka hilisemal kasutamisel on hea kuumuse aeglane suurendamine. Pragusid tekib aja jooksul nagunii, kuid õige kasutamine hoiav kivi kauem töökorras.
– kivi maksimumkuumuse saavutamist saab kontrollida, tilgutades sellele näiteks äädikat. Kui see koheselt aurustub, on kivi töövalmis.
– kivi talub kuni 700C temperatuure, kuid tavakasutusel pole rohkemat kui 400C kunagi tarvis. Ärge üle kuumutage!
– Kivi saab kuumutada erineval viisil: gaasigrilliga, pelletgrilliga, puuahjus, väligrillil jne.
– tervislikuma toitumise nimel ei pruugi toodetele üldse rasva lisada. Kivi pind ei nakku.
– lisada võib toidule oliiviõli, võid, või tilgakese veini
– kivisse on freesitud rasvakogumise soon
– puhastamiseks ärge kasutage mingil juhul nõudepesu vahendit, see imandub kivisse ja rikub teie järgmise toidu ära. Lihtsalt kraapige spaatliga kivi puhtaks.
– metallist raam koos kivi lihtsamaks käitamiseks. Raam hoiab kivi koos ka pragude tekkimisel.

Mõõdud 50 x 40cm, kivi laius koos tõstesangadega 59,5cm
Kaal 15kg
Päritolu – Põhja-Itaalia Alpid

Lisainfo

Kaal16 kg
Mõõtmed60 × 50 × 5 cm