Sa oled siin

VOKITUD KÖÖGIVILJAD

Pilt: 

5 dl brokoliõisikuid; 
5 dl lillkapsaõisikuid; 
1 punane paprika (lõigatud 2,5 cm kuubikuteks); 
1 suvikõrvits (1 cm viiludena); 
2,5 dl porgandit (diagonaalselt viilutatult);  
2,5 dl suhkruhernekaunu; 
3 diagonaalselt viilutatud sibulat

Garneering:
 2 spl värsket koriandrit, 2 spl pannil röstitud seesamiseemneid

Marinaad: 
2 spl rapsiõli; 
1 spl seesamiõli; 
1 tl aasiapärast tšillikastet;
1 spl laimimahla;
1 spl austrikastet; 
1 spl mett;  
1 purustatud küüslauguküüs; 
1 spl riivitud ingverit, 
1 tl jämedat soola

Ettevalmistamine ja küpsetamine:
Valmista köögiviljad ette ja pane suurde kaussi. Sega marinaadi koostisosad väiksemas kausis ning vala marinaad köögiviljadele ja sega nii, et kõik tükid on täielikult mari- naadiga kaetud.

Eelsoojenda grilli HIGH kuumusel ja aseta sügav vokkpann grillrestile. Pintselda või pritsi vokkpanni taimeõliga. Kalla kõik köögiviljad kuumale pannile ja pruunista kiirelt. Seejärel sulge pannikaas. Küpseta köögivilju ca 10 minutit, keerates neid aeg-ajalt tangidega. Köögiviljad on valmis, kui need on parajalt krõbedad ja hakkavad pruunistuma. Tõsta vokkpann grillilt ja vala köögiviljad serveerimisalusele. Puista peale hakitud koriandrit ja pannil röstitud seesamiseemneid, serveeri kohe.


Jaga: