Sealiha

Mis saaks olla lihtsam? Hea ja värske marinaadi jaoks on vaja valmis grillkastet ja Itaalia salatikastet koos paari teise koostisosaga.

Koostis:

750 g sea välisfileed, kuubikutena
1⁄2 tl Tabasco kastet
3⁄4 dl Itaalia salatikastet
1⁄2 rohelist paprikat, tükkidena

Ettevalmistamine ja küpsetamine:
1 purk ananassirõngaid, nõrutatud
1 tl sidrunimahla
3 spl mett
1,1⁄2 dl grillkastet

Sega grillkaste, salatikaste, mesi, sidrunimahl ja Tabasco kaste suures kausis kokku. Sega korralikult. Lisa sea välisfilee ja marineeri liha 1 tundi toatemperatuuril või 24 tundi külmkapis.

Hoia marinaad alles. Lõika ananassirõngad tükkideks. Torka liha, paprika ja ananassitükid kordamööda varraste otsa. Grilli vardaid MEDIUM/LOW kuumusel 4−6 minutit kummaltki poolt (keera üks kord). Pintselda grillvardaid marinaadiga kolm minutit enne valmimist.

Retsepti liik:

Jaga: 

4 sea steiki

150g peekonit

½kg kartuleid

4 porgandit

100g võid 
2
0ml palsamiäädikat

1 spl mett

100ml koduveini

1 punt rohelist sibulat

Maitsetaimi

Soola, pipart

Valmistamine:

Keerake paksud sealiha tükid peekonisse, siduge paelaga kinni ja maitsestage. Grillige liha mõlemalt poolt kõrgel kuumusel umbes 4 minutit ja seejärel madalamal kuumusel u 10 minutit.

Grillige kartuleid koos koorega, seejärel koorige ja muljuge neid veidi. Sulatage pliidil pannis peekon, hakitud sibulad ning või ja segage kartulitega.
Lõigake porgandid pooleks ja asetage grillpanni. Lisage sool, pipar, vein, mesi ja palsamiäädikas ning jätke nad grillile, kuni nad karamelliseeruvad.

Retsepti liik:

Jaga: 

Koostis:

1,5 kg ribiplaat
Soola ja pipart maitse järgi

Kaste:
2,5 dl ketšupit 
2 spl fariinsuhkrut 
1,5 dl vett 
1 dl Worcestershire’i kastet 
1 spl tšillipulbrit 
Tilgake Tabasco kastet 

Ettevalmistamine ja küpsetamine:

1. Küpseta ribiplaat, kasutades kaudset grillimist: aseta kogumisnõu grillresti alla roostevabade terasvagude peale.
2. Vala sisse 2,5 cm vett või muud vedelikku, nagu õunasiider, vein või nende segu.
3. Aseta grillrest tagasi ja eelsoojenda grill keskmise kuumuseni.
4. Eemaldasõrmedegakelmeribiplaabitagumiseltküljelt. (See on oluline liha mureduse nimel). Lõika iga ribiplaat umbes 15 cm tükkideks. Lisa soola ja pipart ning aseta tükid grilli peale ribide alusesse. Aseta ribiplaat alusesse vertikaalselt, nii et ribikontide otsad on ülespoole.
5. Küpseta aeglaselt ja madalal kuumusel umbes 11⁄2 tundi, kuni liha on väga mure.
6. Samal ajal sega ülejäänud koostisosad potis kokku, lase keema tõusta ja keeda õrnalt madalal tulel paksemapoolne kaste.
7. Pintselda ribiplaati kastmega päris küpsetamise lõpus, et suhkur ei jõuaks ära kõrbeda.
8. Soekasteimbubpareminilihasissejaannabsellelerohkem maitset.
9. Jahuta ribiplaati 5 minutit enne serveerimist.

Retsepti liik:

Jaga: 

 

250 g bataati kuubikuteks lõigatud
 bataati
450 g  hakkliha

1 kooritud ja riivitud õun

3 sibulat (1 hakitud, 2 viilutatud)
1 küüslaugu küüs purustatud
1 väike sellerivars, hakitud

1/4 teelusikat chillimaitseainet

Sinepit

Soola ja pipart

1 supilusikas hakitud värsket koriandrit

2 supilusikat oliivõli

8-12 viilu peekonit

Valmistamine: Bataat keeta väheses soolases vees pehmeks pudruks ja jahutada veidi. Segada kausis hakkliha, bataat, riivitud õun, hakitud küüslauk, seller, chilli, ja sinep. Lisada segule hakitud sibul, koriander ja maitsestada soola ning pipraga. Valmistada segust 4-6 pihvi ja lasta neil mõnda aega seista.

Rullida iga pihv kahe peekoniviilu sisse ja grillida 4-5 minutit mõlemalt poolt. Grillimise ajal pidevalt õlitada. 
Lõigata ülejäänud sibulad viiludeks, küpsetada kergelt grillil ja lisage burgeritele.

Valmistamisaeg: 5-8 minutit grillimiseks + 30 minutit valmistamiseks.

Retsepti liik:

Jaga: