Kõige levinum küpsetuslaua puit on punane seedripuu. Õigel kasutamisel annab see grillmeetod lõhele oivalise, intensiivselt suitsuse maitse.
Koostis:
- Lõhefilee
- Maitseained
- Oliiviõli
- Seedripuust küpsetuslauad
Ettevalmistamine ja küpsetamine: Leota küpsetuslauda üks tund. Tähelepanu! Küpsetuslauale saab soovitud maitseid lisada, kui kasutada erinevaid vedelikke, nt ingverijook, õlu, meresoolaga vesi, värskelt pressitud sidrunimahl. Erinevad maitselisandid annavad erineva tulemuse. Kui tõstad laua veest välja, kuivata seda majapidamispaberiga ja pintselda mõlemalt poolt oliiviõliga. Tähelepanu! Maitse muutmiseks võib õli maitsestada.
Pintselda lõhefileed oliiviõliga (tavaline või maitsestatud) ja lisa soovitud maitseainesegu. Aseta lõhefilee küpsetuslaua siledale poolele. Eelsoojenda grilli MEDIUM/LOW kuumusel, aseta laud koos lõhega grilli peale ja sulge kaas. Küpseta 15−20 minutit. Tähelepanu! Terve lõhe küpsetamisel tõuseb küpsetusaeg 45−50 minuti peale.
Kontrolli, kas lõhe on valmis. Liha peab olema läbipaistmatu ja kahvliga proovides kergesti lagunema. Lõhe valmimist kontrolli filee kõige paksemast osast. Aseta lõhe serveerimiseks köögiviljadele ja pigista sidrunit, laimi või apelsini peale. Naudi.
Tähelepanu! Kui laud küpsetamise käigus põlema süttib, sulge kaas ja keera põletid kinni. Enne laua äraviskamist leota seda mõnda aega vees, kindlustamaks et see enam ei hõõgu.