Loomaliha

1 kg veise rinnaliha

1 kg hakitud seeni

1 l koort

150 g võid

3 mugulsibulat

1 kimp maitsetaimi

1 küüs küüslauku

20 viilu röstimiseks mõeldud leiba

100 ml oliivõli

4 supilusikat Dijoni-sinepit

1 sidrun


Soola, pipart

Valmistamine:

Peenesta maitsetaimed ja küüslauk ning sega nad oliivõli ja sinepiga jämedaks seguks. Maitsesta liha soola ja pipraga ning kata maitsetaimeseguga. Grilli umbes 20 minuti ning lase veel 5 minutit soojas seista. Keeda seeni ja hakitud sibulaid koore ja või segus, lisa soola ja sidrunimahla ning lase segul keeda paksuks kastmeks. Lõika liha viiludeks ja serveeri kergelt grillitud leivaviiludel koos kastmega.

 

Retsepti liik:

Jaga: 

1kg luudeta veise rinnaliha, soovitavalt väherasvane

1 punt rohelist sibulat

Maitseainete segu:

10g magusat pipart

5g piprasegu

10g koriandrit

10g sinepiseemneid

10g suhkruroogu

5g pipart

10g jämedat soola


Marinaad:

2 supilusikat mett

20g suhkruroogu

1L siidrit

½L tumedat õlut

½kg sibulat

Leiba

Kurki

Valmistamine: tehke rinnatüki nahale sisselõiked, määrige õli ja maitseainete seguga. Kallake üle marinaadi ja hakitud sibulaga ning jätke ööseks marineeruma. Liha marinaadist välja võttes määrige ta veel ühtlase marinaadi kihiga üle, pange grillpanni ning alustage kaudset grillimist. Keetke pidevalt segades alles jäänud marinaadi grilli külgpõletil ning glasuurige sellega liha umbes 5 minutit enne valmimist. Lõigake liha viiludeks ning serveerige leiva, kurgi ja sibulatega.

Retsepti liik:

Jaga: