Linnuliha

Koostis:
8 kanakintsu

8 salatilehte serveerimiseks

1/2 topsi mett

4 supilusikat Dijon'i sinepit

4 supilusikat jämedateralist sinepit

2 supilusikat oliivõliSoola ja pipart

Valmistamine: Tehke kanakintsudele 2-3 sisselõiget erineva nurga alt ning pange suurde kaussi. Segage kokku kõik marinaadi koostisosad ja valage kintsude peale. Katke kauss toidukile või fooliumiga ja laske külmkapis vähemalt tund aega marineeruda.
Eelsoojendage grilli keskmisel kuumusel 10 minutit. Võtke kinstud kausist välja ning grillige neid keskmisel kuumusel tihti keerates 25-30 minutit, kuni nad on küpsed. Grillimise ajal määrige kintsusid üle jäänud marinaadiga. Serveerige salatilehtede peal.

Valmistusaeg: 30 minutit grillimiseks + 1 tund marineerimiseks.

Retsepti liik:

Jaga: 

Selle toidu valmistamiseks vajad kana röstimise alust, kuid hakkama saab ka tavalise õllepurgiga. Purk pese väljaspoolt puhtaks!

Õlleaurud muudavad liha mahlaseks ja kõrge kuumus teeb naha krõbedaks. Täiuslikult valmistatud kana, iga kord.

Soovitus: Kui kasutad abivahendina õllepurki, kontrolli enne kaane sulgemist, et kana oleks purgil tasakaalus. Nii ei saa purk ei saa ümber minna ja õlu välja voolata. Valmis kana grillilt eemaldamiseks kasutada pajalappe. Ole ettevaatlik -  õllepurgi sisu on tuline!

Lase kanal 10 minutit jahtuda.

Koostis:

1 terve kana (ca 1,8−2 kg)
1 purk õlut (45 cl, suurem purk)
2 spl soola

Ettevalmistamine ja küpsetamine

1 tl musta pipart
3 spl sinu lemmik-kuivmaitsesegu
2 spl taimeõli

Eemalda kana üleliigne nahk, rasv ja sisikond. Loputa lind seest ja väljast ja kuivata majapidamispaberiga. Hõõru kana seest ja väljast esmalt taimeõliga, seejärel soola, pipra ja maitseaineseguga. Pane kõrvale. Eelsoojenda grilli HIGH kuumusel.

Ava õllepurk ja kalla pool purki õlut välja. Aseta purk roostevabast terasest kanahoidiku keskele. Võta mõlema käega ühest kanakoivast kinni ja tõmba kana purgi peale.

Lülita grilli ühe poole põletid täiesti välja ja seadista teise poole põletid MEDIUM kuumusele. Kaudse grillimise kasutamiseks aseta kanahoidik väljalülitatud poolele. Enne kaane sulgemist kontrolli, et kana oleks hoidiku peal korralikult tasakaalus.

Küpseta lindu MEDIUM (kaudne meetod) kuumusel ca11⁄4 tundi või kuni rinnaliha sisemine temperatuur on 77 °C. Kintsu paksema osa temperatuur peab olema 83 °C.

Kasuta pajakindaid ja tõsta kana ettevaatlikult grilli pealt ära. Lase kanal 10 minutit jahtuda, enne kui selle hoidiku pealt ära tõstad. Ole ettevaatlik, et sa õllepurgi sisu ümber ei ajaks. See on väga tuline. Lõika kana lahti ja serveeri kohe.

Retsepti liik:

Jaga: