Taimetoit

See kreemine suitsumekiga salat üllatab kindlasti ka klassikalise makaronisalati armastajaid! Ideaalne oleks, kui salati valmistamisel kasutaksid Traegeri pelletgrilli, mis annab salatile pekaanipähkli aroomi. Loomulikult on võimalik hakkama saada ka tavalise söe- või gaasigrilliga - lihtsalt lisa suitsulaaste ja olemas! Salati valmistamiseks varu umbes 30 min. Segust peaks jaguma 8-10 inimesele.

Tarvis läheb:

1 tassitäis piima (või piima alternatiivi)
1 tassitäis majoneesi
1-2 porgandit
üht purki oliive 
paar vart rohelist sibulat
oliiviõli
musta pipart
soola

Valmistage ette oma grill ja keerake see SMOKE asendisse. Pange makaronid koos vee ja soolaga keema, võite vette lisada ka natuke oliiviõli. Keetke kuniks makaronid on pehmed, kallake vesi ära ja pange anumaga grillile. Võtke väike kauss ja segage majonees ning piim, et tekiks ühtlane segu. Valage segu väikesemasse fooliumanumasse ning asetage grillile, sama tehke oliividega. Nüüd kui kõik kolm anumat on grillil, siis laske neile 10-15 minutit suitsu, et tekiks kerge suitsumekk. Vahepeal jõuad hakkida sibula ja porgandi väikesemateks tükkideks. Vala hakitud porgand ja sibul kaussi ning maitsesta oliiviõli, soola ja pipraga. Seejärel tõsta grilli temperatuuri ning lisa saadud segu grillil olevate makaronide hulka - sega kõik korralikult läbi ning lase 5 minutit küpseda. Vahepeal eemalda grillilt majoneesisegu ja oliivid. Tükelda oliivid väikesemateks tükkideks ning sega läbi majoneesiseguga. Kui makaronid valmis, siis sega kogu kupatus läbi, maitsesta vastavalt soovile ning ongi valmis!

Retsepti liik:

Jaga: 

Miks mitte küpsetada vahelduseks lihale magusa noodiga grillmaisi koos suitsujuustuga? Kui Sul on pelletgrill käepärast, siis lisa kolusse MESQUITE pelletgraanulid - saad eriti mõnusa tulemuse! Soovi korral võid maisi serveerida mõnusate bataadifriikate ja/või värske salatiga - lase fantaasial lennata. Valmistamiseks kulub umbes 20 minutit.

Vaja läheb:
keedetud maisitõlvikuid soovitud koguses
küüslauku
sulatatud lepasuitsujuustu
oliiviõli
2 laimi mahla
majoneesi
rohelist sibulat
soola
tšillipipart
(koriandrit, kui on soovi)

Valmista ette grill nii, et see saavutaks kõrge temperatuuri (200 C). Seni kuni grill käivitub, mopi keedetud maisitõlvikud oliiviõliga üle. Pane maisitõlvikud grillile ja küpseta neid umbes 10-15  minutit seni kuni mais on kergelt pruunikas ning äärtest kuivem. Mopi aeg ajalt oliiviõliga ning eemalda grillitud mais grillilt. Haki roheline sibul ning sega kokku suitsujuustuga. Määri maisitõlvikud juustuseguga kokku. Sega kokku majonees, tšillipulber, hakitud küüslauk ja laimimahl ning maitsesta soolaga - saadud segu on maisitõlvikule kastmeks. Ongi valmis - serveeri enne kui ära jahtub!

 

Retsepti liik:

Jaga: 

Tead ju küll - kui on friikate isu siis on peaaegu võimatu neile ei öelda! Mida saab teha on see, et sa teed need ise ja nii hästi kui võimalik. Piisavalt vürtsised, mõnus mahe kaste kõrvale ja ongi jälle maitsemeeled rahuldatud. Valmistusaeg kõigest paarkümmend minutit!

Sul läheb tarvis:
umbes neli suurt kooritud ja viilutatud bataati
oliiviõli
tšillipipart
kahe laimi mahla
majoneesi 
küüslauku
soola

Valmista ette oma grill seniks kuni see saavutab piisavalt kõrge temperatuuri. Sega bataadifriikad oliiviõliga läbi ning maitsesta soola ning tšillipiparaga ja aseta grillplaadile. Küpseta friikaid umbes 20 minutit aeg ajalt segades seni kuni nad on mõnusalt krõbedad. Vahepeal jõuad segada kokku laimimahla, majoneesi, hakitud küüslaugu ja soola. Soovi korral võid kastmesse lisada mis iganes meelepäraseid hakitud juurikaid kui tahad paksemat kastme tüüpi salatit kõrvale! Palju õnne - sinu esimesed bataadifriikad on valmis! 

Retsepti liik:

Jaga: 

Tervitused karnivooridele kes tänu sellele burgeriretseptile taimetoidu usku pöörduvad! Kõik mida sul läheb vaja on üks korralik grill, piisavalt koostisosasid ning umbes tunnike aega.

Koostisosad:
2 tassitäit küpsetatud kinoad
1 tassitäis punaseid ube
pool tassitäit riivitud saia
2 kergelt läbi klopitud muna
2 küüslauguküünt
tšillipipart
soola
tassitäis riivitud juustu
4 viilu cheddar juustu
majoneesi
ketšupit
paartomativiilu
salatilehte
oliiviõli
4 saiakuklit
sibulat

Võta kauss ja sega omavahel oad, kinoa, riivitud sai ja juust, hakitud küüslauk, muna ja maitsesta soola ning tšillipipraga. Vormi saadud segust soovitud suuruses pihvid, mässi fooliumisse ja pane need külmkappi paarikümneks minutiks seisma. Valmista ette grill ja kuumuta malmist pann, prae läbi oliiviõlis viilutatud sibulad. Kui sibulad kuldpruunid, siis eemalda pann grillilt. Nüüd kuumuta grill 200 kraadini ning aseta vegepihvid grillile 10-15 minutiks. Õlita sisse burgerikuklid ning pane paariks minutiks grillile vahetult enne pihvide valmimist küpsema. Kui pihvid ja kuklid valmis pane krõbedale kuklipoolele peale suts kastet ja vegepihv, pihvile peale juustuviil, praesibul, tomativiil, salatileht, veel kastet ja voila! Serveeri näiteks krõbedate bataadifriikate või kergema värsketest komponentidest salatiga.

Retsepti liik:

Jaga: