Sa oled siin

Lambaliha kints mee ja küüslauguga

Pilt: 

Retsepti liik:

Koostis:
2-3 kondita lambakooti
2 spl sidrunipipart
4 tassi võid
2 tl kuivatatud rosmariini
3 hakitud küüslauguküünt
1 sidrikoor ja 1 spl sidrunimahla
1 apelsinikoor ja 2 spl apelsinimahla
1/3 tassi mett
2 oksakest värsket rosmariini

1.
Kuni 24 tundi või vähemalt 1 tund enne küpsetamist hõõruda liha üle sidrunipipraga. Sulata või mikrolaineahjus ja sega sisse ülejäänud koostisosad, välja arvatud mesi. Aseta lambaliha raskesti suletavasse kilekotti, vala peale marinaad, sulge kott ja pane külmkappi. Üks tund enne küpsetamist võta
lambaliha külmikust välja, et viia see peaaegu toatemperatuurini. Eemalda marinaad lihalt (paberrätikuga) ja pintselda kergelt oliiviõliga. Hoia ülejäänud marinaad alles.
2.
Kuumuta grill keskmise tasemeni. Parima tulemuse saavutamiseks kasutada lihatermomeetrit, et tagada soovitud tulemus (toores 60 ° C, keskmine 65° C), kuid üldiselt tahab lammas saada 20 minutit kilo kohta.
3. Aseta lammas alusele, mässi fooliumisse ja kata köögirätiguga. Lase pisut tõmmata - nii säilitab lammas oma mahlasuse. Vahepeal vala alles hoitud marinaad väikesesse keedupotti ja lisa mesi. Aja keema, siis hauta kuni veidi paksenenud (vähemalt 5 minutit). Viiluta lambaliha ja serveeri soojas marinaadis.

Jaga: