Sa oled siin

GRILLITUD RIBIPLAAT

Pilt: 

Retsepti liik:

Koostis:

1,5 kg ribiplaat
Soola ja pipart maitse järgi

Kaste:
2,5 dl ketšupit 
2 spl fariinsuhkrut 
1,5 dl vett 
1 dl Worcestershire’i kastet 
1 spl tšillipulbrit 
Tilgake Tabasco kastet 

Ettevalmistamine ja küpsetamine:

1. Küpseta ribiplaat, kasutades kaudset grillimist: aseta kogumisnõu grillresti alla roostevabade terasvagude peale.
2. Vala sisse 2,5 cm vett või muud vedelikku, nagu õunasiider, vein või nende segu.
3. Aseta grillrest tagasi ja eelsoojenda grill keskmise kuumuseni.
4. Eemaldasõrmedegakelmeribiplaabitagumiseltküljelt. (See on oluline liha mureduse nimel). Lõika iga ribiplaat umbes 15 cm tükkideks. Lisa soola ja pipart ning aseta tükid grilli peale ribide alusesse. Aseta ribiplaat alusesse vertikaalselt, nii et ribikontide otsad on ülespoole.
5. Küpseta aeglaselt ja madalal kuumusel umbes 11⁄2 tundi, kuni liha on väga mure.
6. Samal ajal sega ülejäänud koostisosad potis kokku, lase keema tõusta ja keeda õrnalt madalal tulel paksemapoolne kaste.
7. Pintselda ribiplaati kastmega päris küpsetamise lõpus, et suhkur ei jõuaks ära kõrbeda.
8. Soekasteimbubpareminilihasissejaannabsellelerohkem maitset.
9. Jahuta ribiplaati 5 minutit enne serveerimist.

Jaga: